24 / 04 / 2024

Kızılağaç'ta yat limanı ve OSB alanı ayrılması talebi mecliste!

Kızılağaç'ta yat limanı ve OSB alanı ayrılması talebi mecliste!

Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama İmar Planında Yat Limanı ve Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas OSB alanı ayrılması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama İmar Planında Yat Limanı ve Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas OSB alanı ayrılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bahşi, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Bahşi, ''Antalya İli Manavgat İlçesi Side Turizm Alanı ve Side Nolu Turizm Merkezi Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama Planı bölgede memnuniyetle karşılanmaktadır, birlikte planın revize edilerek; ''Yat Limanı ve Tekne İmal ve Çekek Yeri ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'' yeri ayrılması hususu, Bölge ve ülke turizmi için büyük fayda sağlayacaktır.

Antalya Bölgesi ve civarında kayıtlı 5000 adet çeşitli boy ve cinste tekne bulunmaktadır. Antalya Serbest Bölge dışında sadece ilçede dağınık ve düzensiz tekne imal ve çekek yeri bulunmaktadır. Bu tesislerde bir yıl içinde yaklaşık 500 adet tekneye hizmet sunulabilmektedir.

Manavgat Liman Başkanlığında kayıtlı 1607 adet tekne bulunmaktadır, bu tekneler ağırlıklı olarak turizm amaçlı ticari yatlar ile günübirlik yolcu tekneleridir. Manavgat Irmağı'nda ve denizde yılda 500 bin turist günübirlik yolcu tekneleri ile gezi yapmaktadır.

Bu denli yoğun tekne trafiğinin olduğu ilçede, bu teknelere son derece ilkel şartlarda hizmet verilmektedir. Yoğun turizm faaliyeti dikkate alındığında bu bölgenin yat turizm ihtiyacı ancak modern tesislerle karşılanabilir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin soruları:
1- Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama İmar planında gerekli revizyonun yapılarak Yat Limanı ve Tekne İmal Çekek Yeri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yeri ayrılması konusunda bir çalışmanız var mıdır?

2- Bu konuyla ilgili çalışmanız varsa ne zaman hayata geçirmeyi planlamaktasınız?


Geri Dön