20 / 04 / 2024

Hatay'da Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı!

Hatay'da Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı!

Hatay Arsuz'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.



Hatay'da Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Rahmi Doğan, Madenli Mahallesi'ndeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği yatırımların önemine değindi.

Göreve başladığı günden bu yana Hatay'ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Doğan, proje için büyük çaba harcandığını söyledi.

Vali Doğan, 108 yatın demir alabileceği yat limanı iskelesinin bitme aşamasına geldiğini, tesisin arka kısmını su sporları merkezi olarak planladıklarını ve geçen hafta ihalesini yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah 2021 Eylül ayında burada uluslararası yelken yarışları yapılacak. Karşıdaki alan da sosyal donatılar olarak planlandı. Bu alan içerisinde 3 lokanta, restoran, 2 kafeterya ve diğer sosyal donatı alanları olacak. Sol tarafında da otoparkların ve diğer donatıların olacağı alan altyapı planlaması da geçen hafta yapmış olduğumuz ihalenin içerisindedir. Karşı taraftaki alanı ise Büyükşehir Belediyesinin talebi doğrultusunda 10 yıllığına 2 milyon lira bedelle Büyükşehir Belediyesine kiraladık. Hatay'ın özlemle beklediği HADO ile Lübnan, Beyrut ve KKTC'ye gitme hayallerini inşallah kısa süre içerisinde gerçekleştirmiş olacağız."

Doğan, yaklaşık olarak 2 ay sonra 3 yatırımın da tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

Hatay da Madenli Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi nin temeli atıldı!

- Lübnan, KKTC ve Mersin'e seyahat edecek vatandaşları HADO taşıyacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da konuyla ilgili olarak yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan, KKTC ve Mersin'e seyahat edecek vatandaşları HADO ile taşıyacaklarını bildirdi.

Bununla hem turizme hem de kültürel ve ticari faaliyetlere önemli katkı sağlayacaklarını söyleyen Savaş, 1670 metrekare alana 4 milyon 600 bin lira bedelle gümrük sahası inşa edildiğini, buranın da yaklaşık 3 ay içerisinde bitirileceğini belirtti.

Konuşmalardan sonra törene katılanlar butona basarak Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO İşletmesinin temelini attı.


Geri Dön