27 / 04 / 2024

Haliç Yat Limanı ihalesi bugün yapılıcak!

Haliç Yat Limanı ihalesi bugün yapılıcak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca gerçekleştirilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesinde ihale görüşmeleri bugün yapılacak. Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek



Alınan bilgiye göre, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce 2 Temmuz 2013 tarihinde teklifleri alınan Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik ortak girişim gruplarının tekliflerine ilişkin komisyon raporu onaylandı. 


Her iki ortak girişim grubunun da teklif dosyalarını şartnameye uygun hazırladığı tespit edilirken, firmaların açık artırma görüşmelerine katılmaları da uygun bulundu. Buna göre söz konusu ortak girişim grupları, yarın yapılacak açık artırma görüşmelerine davet edildi. 


Açık artırmada en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldınm'ın onayına sunulacak ve Yıldınm'ın onaylaması halinde ihale sonuçlandırılacak. 


Bizim Anadolu


Geri Dön