20 / 04 / 2024

Kula Peynir ve Balık Pazarı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kula Peynir ve Balık Pazarı yeni yüzüne kavuşuyor!

Kula Belediyesi, balık ve peynir pazarındaki çalışmalarında sona geldi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları yerinde inceleyerek Kulalı vatandaşın ve esnafın hak ettikleri sağlıklı pazar yerine kavuşacaklarını belirtti.




Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, balık ve süt ürünleri satışı yapan pazarcı esnafının bulunduğu balık ve peynir pazarında çalışma başlattı. Pazarcı esnafın daha nezih bir ortamda satış yapması ve vatandaşların sağlıklı gıdalar alabilmesi için Kula Belediyesi ekipleri çalışmalarını hızlandırarak, halk pazarının kurulduğu alanı Pazartesi gününe yetiştirecek. Esnafı ve vatandaşları mağdur etmeyecekleri sözünü veren Başkan Tosun, “Her zaman olduğu gibi bu pazarteside esnaf tezgâhlarını açabilecek” dedi.


Balık ve Peynir Pazarı Tamamen Değiştirildi

Yıllardır atıl durumda olan balık ve peynir pazarında yeni düzenlemeler getiren Kula Belediyesi, vatandaşı ve esnafı; kötü koku, düzensiz yerleşme ve sağlıksız ortam problemlerine çözüm üretti. Ekiplerin başlattığı çalışmalara göre, balık pazarının olduğu alan tamamen yıkılarak alt yapısı yenilenecek ve üstü kapatılarak peynir pazarı bu alana taşınacak. Eski peynir pazarının olduğu alan ise alt yapısı yenilenerek balık pazarı olarak düzenlendi. Çevresi kapatılacak olan alanda Balıkçı esnafı artık dondurucularını burada tutarak balığın bozulmadan taze bir şekilde vatandaşlara ulaştırabilmesi hedefleniyor. Patates pazarı olarak bilinen alanın üstü kapatılarak kış şartlarına hazır hale getirildi.


Başkan Tosun ‘Pazar Yeri Daha Sağlıklı Olacak’

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, vatandaşın ve esnafın daha nezih ve sağlıklı  bir pazaryerini hak ettiğini söyleyerek, “Yeni yapılacak pazaryeri konusunda bazı süreçleri beklemekteyiz. Ama onun öncesinde eski pazaryerinde değişikler yaparak kış öncesine hazırlıyoruz. Üstü açık olan alanların üstü kapatılacak. Balık ve peynir pazarının alt yapısını, çatısını yenileyerek daha sağlıklı hale getirdik.Balık ve peynir pazarının yerini değiştirerek yıllardır süren bir yanlışlığı da düzeltiyoruz. Mandıra ürünü satan peynir pazarını daha içeri alarak çevre şartlarından etkilenmesini minimuma indireceğiz” diye konuştu.



Kula Belediyesi



Geri Dön