23 / 04 / 2024

Çiğli Kasaplar Meydanı yeni yüzüne kavuştu!

Çiğli Kasaplar Meydanı yeni yüzüne kavuştu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma mekanlarından biri olan “Kasaplar Meydanı”nı yeni yüzüne kavuşturdu.




İzmir'in park ve meydanları, Büyükşehir Belediyesi'nin imzasını taşıyan düzenlemelerle yeni yüzlerine kavuşuyor. Kente estetik görünüm kazandıran uygulamalardan biri de Çiğli'deki asırlık Kasaplar Meydanı'nda hayata geçirildi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma noktalarından biri olarak bilinen meydanı yeni yüzüne kavuşturdu. Hem görsel hem işlevsel açıdan ele alınan Çiğli Kasaplar Meydanı, yeni yüzüyle vatandaşların beğenisini topladı.


Hem tören hem dinlenme alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği düzenleme kapsamında, meydandaki yeşil doku geliştirilerek park alanı 5 bin metrekareye çıktı. Aynı zamanda bölgedeki altyapı da yenilendi ve meydanın önünde bulunan dükkanların drenaj sorunları da çözüldü. Meydandaki mevcut yola granit küp taşlar döşendi, ağaç altlarına ise ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ahşap kent mobilyaları koyuldu. Vatandaşların keyifli zaman geçirmesini hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde çocukların hareketli su oyunları oynayabileceği bir havuz bulunan, eğlenceli ve serinletici bir alan da kazandırdı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön