25 / 04 / 2024

Kula'da projelendirilecek alanlar belirlendi!

Kula'da projelendirilecek alanlar belirlendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu ile birlikte Kula’da yapılacak olan yatırımları görüştü!



Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu ile birlikte Kula’da yapılacak olan yatırımları görüşmek amacıyla Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a ziyarette bulundu. Projelendirilecek alanların da incelendiği Kula ziyareti sonrasında açıklama yapan Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi olarak Kula’nın turizmini canlandırmayı ve bu noktada Kula’nın kalkınmasını hedeflediklerini söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Azmi Açıkdil, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu ile birlikte Kula’ya ziyarette bulundu. Kula’nın ihtiyaçları olan projeler noktasında görüşmelerde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile Daire Başkanları Müge Kuğu ve Türkan Taş Köroğlu ilk olarak Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile bir araya gelerek ilçeye yapılacak yatırımlar noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Ardından ilçede projelendirilecek olan alanlarda incelemeler gerçekleştirildi. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula’nın ihtiyaçları olan otogar alanı,  Ankara  asfaltı üzerinde bulunan servis yolları, pazaryeri, Jeopark ve tarihi Kula evleri ile alakalı bir çalışma yapıyoruz. Bu noktada hep birlikte fikir teatisi içerisindeyiz. Şu ana kadar birkaç alternatif otogar yeri gezdik. Bundan en uygun olanını inşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.


2015 güzel gelişmelere vesile olacak

2015 yılının çok daha güzel gelişmelere vesile olacağını dile getiren Hüseyin Tosun, “2015 bir takım projelerin yapılıp, adımların atılacağı bir yıl olacak. 2016 ise çok daha farklı olacak. Önümüzdeki yıllarda Jeopark alanı noktasında ve Kula’nın tarihi turizmi ve planlaması noktasında da ciddi bir noktaya geleceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Kula’ya gelerek ilçemizin sorunlarının giderilmesi için çalışmalarda bulunan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.


Projelendirilecek alanlarda incelemeler yapıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ise, “Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ü ziyarete geldiğinde biz de daire başkanlarımızla beraber bir araya geldik ve Kula’da ne gibi çalışmaların yapılacağı noktasında görüşmelerde bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatı ile Etüt Proje Daire Başkanımız Müge Kuğu, İmar ve Şehircilik Daire Başkanımız Türkan Taş Köroğlu ve Ulaşım Daire Başkanlığı ile Emlak İstimlak Daire Başkanlığından arkadaşlarımızla ve Hüseyin Başkanımızla birlikte ilçeye yapılacak yatırımları görüşerek, projelendirilecek alanlarla ilgili bölgeleri geziyoruz” dedi.


Kula’nın kalkınmasını hedefliyoruz

Kula’nın turizmini canlandırmayı ve bu anlamda Kula’nın kalkınmasının hedeflendiğini belirten Başkan Danışmanı Açıkdil, “Bu noktada tarihi kula evlerini de restore ettiğimizde turizme katkı sağlamış olacağız. Bunun haricinde yeni yapılacak yollar ile Kula’nın kalkınmasında ve vatandaşların rahat kullanımında faydalı olacak projeler. İnşallah bunları 2015 yılında planlar ve bir kısmını uygulamaya sokarsak önümüzdeki 4 yıl içerisinde büyük bir gelişme sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön