20 / 04 / 2024

Kuleli Askeri Lisesi müze haline getirilecek!

Kuleli Askeri Lisesi müze haline getirilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesi konusu hakkında açıklamalarda bulundu.



Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesi konusu hakkında açıklamalar yaptı.

 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; gelecek dönem kültür alanında hayata geçirilecek olan yeni projeler hakkında bilgi veren Kurtulmuş, bunlardan birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Kasım’da tanıtımını yaptığı İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası olduğunu açıkladı. 

 

Kurtulmuş, diğer bir önemli projenin Rami Kışlası olduğunu sözlerine ekledi ve projeyi anlattı. Kurtulmuş, Rami Kışlası’nın renovasyon ve restorasyonunun gerçekleştirilmesiyle İstanbul’un Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birine kavuşacağını aktararak  “Bu alanda 7 milyon kitabı barındıracak bir kütüphanemiz olacak. Ayrıca burası canlı, yaşayan bir kültürel mekân olacak. Burası bir ‘kitap vadisi’ şekline dönüşecek” dedi. 

 

Bakan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi’nin müzeye dönüştürülmesi çalışmalarıyla ilgili de Milli Savunma Bakanlığı’nın muvafakatini bildirdiğini, binanın bir kısmının ulusal müze haline getirileceğini açıkladı
 


Geri Dön