25 / 04 / 2024

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabına ciddi bir talep olduğuna dikkat çekerek, "Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi." diye konuştu.



Birtakım önlem paketlerinin açıklandığı 20 Aralık tarihinde uygulamaya konulan kur korumalı TL mevduat hesabına değinen Nebati, "Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi." diye konuştu.

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL yi geçti!

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konusundaki çalışmalara da değinen Nebati, çalışmaların son noktasına geldiklerine dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön