24 / 04 / 2024

Kurallara uymayan ev sahibi bile olsa dava açabilirsiniz!

Kurallara uymayan ev sahibi bile olsa dava açabilirsiniz!

Kat maliklerinden biri kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebiliyor.



Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Yaşadığım apartmanda bir kat maliki evini randevu evi gibi kullanıyor. Ev sahibi olduğu için ne yapacağımızı şaşırdık, huzurumuz kalmadı. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Yaşadığım apartmanda bir kat maliki evini randevu evi gibi kullanıyor. Ev sahibi olduğu için ne yapacağımızı şaşırdık, huzurumuz kalmadı. Ne yapabiliriz?

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. maddesine göre, kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler.

Kendi bağımsız bölümünü randevu evi veya kumarhane veya benzeri yer olarak kullanmak suretiyle ahlak ve adaba aykırı harekette bulunması halinde de bu maddedeki çekilmezlik hali var kabul edilir..

Site kurallarına uymayanların evleri devredilebilir!

Kat maliki hakları!


Geri Dön