25 / 04 / 2024

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün resmi tatil ilan etmesinin ardından Kurban Bayramı’nda, Antalya bölgesinde pek çok otelde rezervasyonlar bugünden yüzde 100 doluluğa ulaştı.



Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte Türkiye'nin turistik bölgelerindeki otellerde büyük bir doluluk yaşanması bekleniyor. Özellikle Antalya bölgesindeki birçok otel, rezervasyonların şimdiden yüzde 100 doluluğa ulaştığını bildiriyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Kurban Bayramı tatilinin uzaması ve tatilin erken duyurulması gibi faktörlerin turizm sektörü için büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Antalya'da hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yaz sezonunun tam anlamıyla başladığını ifade eden Kavaloğlu, otellerin Kurban Bayramı'nda minimum yüzde 90 ila yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını öngörüyor. Özellikle Kemer, Belek, Manavgat ve Side gibi bölgelerin yerli turistler tarafından tercih edildiğini vurgulayan Kavaloğlu, yaklaşık 300 bin kişinin Antalya'ya paket turlarla geleceğini tahmin ediyor.


Geri Dön