19 / 04 / 2024

Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin içinde Ali Ağaoğlu yok!

Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin içinde Ali Ağaoğlu yok!

Yüksek kurumlar vergisi ödeyenler açıklandı, ancak aralarında milyon dolarlık otomobiller kullanan müteahhit Ali Ağaoğlu yok



İşine helikopterle gelip giden, İstanbul gecelerinde Rolls Royce ile boy  gösteren Ali Ağaoğlu aynı başarıyı kurumlar vergisi listesinde yakalayamadı. Hiçbir şirketi kurumlar vergisi listesine giremeyen Ağaoğlu, en son 1 milyon 186 bin liraya özel yapım Ferrari California aldı.

Ne şirketi ne kendisi

"Türkiye'nin en büyük müteahhidiyim" diyen Ağaoğlu bu sene devlete sadece 1.5 milyon TL gelir vergisi ödedi. Ali Ağaoğlu'nun krizde bile halen devam eden birçok konut projesine rağmen ilk 100'de olmaması, kayıtdışı ekonomi tartışmalarını başlattı.

Zenginler listede yok

Turkcell'in 675.7 milyon TL ile birinci olduğu Kurumlar Vergisi listesinde, pek çok zengine hiç rastlanmadı. 250 milyon dolarlık serveti ile Forbes listesinde yer alan Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı da listede yok. Türkiye'nin en yüksek ve en pahalı kulesi Sapphire'i diken Kiler Grubu da Kurumlar Vergisi'nde yer almıyor. Kiler Ailesi, 450 milyon dolarlık serveti ile Forbes listesindeki en zengin ailelerden. Ancak aile üyeleri ne Gelir Vergisi rekortmeni ne de şirketleri Kurumlar Vergisi şampiyonu. Sabah ve ATV'yi alan Ahmet Çalık Forbes'e göre Türkiye'nin 10'uncu zengini ama onun da şirketleri dün açıklanan listede yer almadı. Akmerkez'in sahibi Ömer Dinçkök, 600 milyon dolar servetle Forbes'te 30'uncu zengin. Dinçkök'ün hiçbir şirketi rekortmenler listesinde yok. Forbes listesinde 54'üncü sırada yer alan Nihat Özdemir'in ne kendisi ne de şirketleri vergi rekortmenleri listesinde yer almıyor.
Habertürk


Geri Dön