25 / 04 / 2024

Kurumsal gayrimenkulün gündeminde dijitalleşme, net sıfır yarışı ve geleceğin çalışma düzeni bulunuyor!

Kurumsal gayrimenkulün gündeminde dijitalleşme, net sıfır yarışı ve geleceğin çalışma düzeni bulunuyor!

KPMG'nin gayrimenkul sektöründe değişimi tetikleyen başlıca faktörlerin neler olduğunu derinlemesine incelediği rapor belli oldu.



KPMG'nin gayrimenkul piyasasında değişimi tetikleyen başlıca faktörlerin neler olduğunu derinlemesine incelediği “Kurumsal Gayrimenkulün Artan Stratejik Önemi” raporundaki verilere göre dijitalleşme, net sıfır yarışı ve geleceğin çalışma düzeni konuları sektördeki dönüşümün temel sebepleri arasında bulunuyor.
 
Yeni bir dijital çağın meydana geldiği günümüzde gayrimenkul sektörü de önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Gayrimenkul sektörü artık daha sürdürülebilir, insan merkezli ve çevik bir sektör halini alıyor. Sektördeki bu dönüşüm bir tercih olmaktan çok bir zorunluluk oldu. Bu sebeple kurumsal stratejiler de yeniden belirleniyor, iş süreçleri ve operasyonlar bu stratejilere göre yeniden tasarlanıyor.
 
KPMG'nin “Kurumsal Gayrimenkulün Artan Stratejik Önemi” başlıklı raporu gayrimenkul sektöründe bu değişime neden olan başlıca faktörlerin neler olduğunu derinlemesine araştırıyor. Ayrıca rapor, önde gelen kuruluşların bu yeni gerçekliğe nasıl yanıt verdiklerine yönelik bilgiler de sağlıyor. Kurumsal gayrimenkul sektöründeki yöneticilerle yapılan yüz yüze görüşmelerden elde edilen içgörüler ve görüşler, bu stratejik dönüşümün tablosunu ortaya çıkarıyor. Böylece sektörde oyunun kurallarını değiştiren üç ana faktör bulunuyor. İşte o faktörler...

 

  • Net sıfır karbondioksit emisyonu hedeflerine ulaşmak için karbon ayak izlerini azaltmak ve daha sürdürülebilir olmak için çalışıyorlar.
  • Şirketler, pandeminin bir sonucu olarak dijitalleşmenin hızlı temposuna yanıt veriyor.
  • Yeni iş gücü eğilimlerini yakından takip ederek yeni çalışma yöntemleri uyguluyorlar ve gelecekteki işlere şimdiden yanıt veriyorlar.

 İşte rapora ilişkin diğer detaylar...


Geri Dön