23 / 04 / 2024

Kuşadası'na Denizcilik Lisesi yaptırılacak!

Kuşadası'na Denizcilik Lisesi yaptırılacak!

Aydın'ın Kuşadası ilçesine 6 derslikli Denizcilik Lisesi ve İki Çeşmelik İlköğretim Okulu yaptırılacak



Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği 'muasır medeniyetler düzeyinin üzerine çıkmak' hedefine erişmek için, eğitime daha fazla önem vermek gerektiğini söyledi.

Vali Çoş, Aydın'ın Kuşadası ilçesine yaptırılacak olan 16 derslikli Denizcilik Lisesi ve İki Çeşmelik İlköğretim Okulu'na yapılacak malzeme yardımı için Aydın Valiliğinde düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, toplumun ilerlemesi, gelişmesi ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmasının en büyük arzuları olduğunu bildirdi. Coş, bunun için bütün hayırseverlerin eğitime destek vermesi gerektiğini belirtti.

Güney Kore'nin milli gelirinin 1950'li yıllarda Türkiye'nin milli gelirinin 3'te biri düzeyinde olduğunu ifade eden Coş, daha sonra hem siyasi hayattaki istikrarı hem de toplumun ve hükümetlerin eğitime verdiği büyük önem
sayesinde, Güney Kore'nin bugün Türkiye'den 2 kat daha fazla milli geliri ve pek çok alanda üstünlüğü olan bir ülke haline geldiğini kaydetti.

"Eğitime daha büyük önem vermemiz lazım ki ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği 'muasır medeniyetler düzeyinin üzerine çıkmak' hedefine erişelim" diyen Coş, Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) büyümesi ve ikinci üniversiteye sahip olabilmek için her şeyi devletten beklememek gerektiğini söyledi.

Bazı okul binalarının hayırseverlerin destekleriyle inşa edilmesi durumunda, bu okullara daha önce kavuşmanın mümkün olacağını, 'Eğitime yüzde 100 destek' projesi ile eğitim konusunda yapılan tüm yardımların, vergi matrahından düşülebildiğini belirten Coş, tüm hayırseverleri bundan yararlanarak eğitime destek vermeye çağırdı.

-DENİZCİLİK LİSESİ AÇILACAK
Konuşmaların ardından, Vali Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile hayırsever Ertuğrul Acun tarafından, 16 derslikli Denizcilik Okulunun binasının yapımı için protokol imzalandı.

İmzalanan protokolle Kuşadası'ndaki Endüstri Meslek Lisesi içinde eğitim verilen Denizcilik bölümü, müstakil bir binaya kavuşarak Denizcilik Lisesi olacak.

Adviye-Ertuğrul Acun Denizcilik Lisesi adını alacak okulun, 1 milyon 250 bin TL'ye mal olacağı öğrenildi.

Ayrıca, Kuşadası Yardım Sevenler Derneği ile de İki Çeşmelik İlköğreti Okuluna yapılacak yardım için protokol imzalandı.
AA


Geri Dön