25 / 04 / 2024

Kütahya Altıntaş'a yoğun talep!

Kütahya Altıntaş'a yoğun talep!

Sanayide rekabet edecek uygun fiyatlı arsa bulmakta zorlanan yatırımcılar devletin teşviklerini takip ediyor.Son dönemde bu teşviklerden en çok faydalanan bölgelerden biri Kütahya ilinin Altıntaş ilçesidir...



Kütahya, Ankara, Manisa, Konya,  İzmir  gibi büyük illerin arasında kalmakla beraber yıllardır hakettiği değeri bulamamış idi. Fakat malum son dönemde Bursa, Gebze, Kocaeli, Çerkezköy gibi destinasyonlarda sanayi arsaları cok ciddi rakamlara ulaştı. Bu nedenle sanayide rekabet edecek uygun fiyatlı arsa bulmakta zorlanan yatırımcılar devletin teşviklerini takip etmekteler. Son dönemde bu teşviklerden en çok faydalanan bölgelerden biri Kütahya ilinin Altıntaş ilçesidir.

Tapu kadastro genel müdürlüğünün web sitesinden alınan rakamlara göre 2015 yılında 1100 adet tapu işlemi olan bölgede 2016’da 1400, 2017’de 2120 adet işlem olmuştur. 2018 rakamları daha açıklanmadı fakat o rakamlar açıklandığında da ciddi artış görülecektir.Şuana kadarki rakamlar bile bölgede ciddi bir talep ve hareket olduğunu göstermektedir.(Son 3 yılda tapu rakamları % 200 artışla 3000 işlemi geçti.)

Peki bu bölge neden bu kadar çok talep görüyor? Bu bölgede planlanan projeler;

1-) Zafer Havalimanı

2-) Şehirler arası duble yol

3-) Kuzeydeki mevcut tren yolu güzergahı

4-) 6 milyon m2  Karma Zafer Organize sanayi bölgesi

5-)  Ankara  –İzmir otoban projesi

6-) Yüksek hızlı tren projesi

7-) 1 milyon m2 büyüklüğünde Serbest Bölge.

Burada diğer bir konu ;bu kadar çok projenin ve devlet yatırımı olduğu bölgede m2 fiyatların 7-8 liralar gibi çok uygun fiyatlarda olması yatırımcıların ilgisini çekiyor. 5000 m2 gibi büyük bir araziyi 40.000 TL verip bu kadar cok projenin olduğu bir bölgede köşeye atmak orta ve uzun dönemde ciddi bir rant fırsatı sunmaktadır. Buda büyük şehirlerde 100.000 TL altına arazi alamayan,daha önce ev almış fakat reel olarak kar edememiş bir yatırımcı kitlesinin ilgisini çekiyor ve talep artışı fiyatlara yansıyor.Altıntaş’ın tüm bölgelerine talep olduğunu bildiren yetkililer özellikle yerel halka elinizdeki tarlaları ucuz fiyata daha projeler yeni açıklanmışken satmayın diye uyarılarda bulunuyorlar.

Kütahya Altıntaş a yoğun talep!

Mert Başaran Remax 7tepe / Arsa geliştirme direktörü

Biz kurum olarak tüm ülke genelinde yatırım fırsatlarını değerlendirip buna göre nerede fırsat,arbitraj var ise o bölgelere müşterilerimizi yönlendiriyoruz.Son dönemde hem büyük hemde orta düzeyli müşterilerin cok ilgi gösterdikleri bölgelerden biri Kütahya Altıntaş.Bunun en önemli nedeni başka bölgelerde bu kadar çok proje beklentisi olup bu kadar düşük fiyatlı bir bölge bulmakta zorlanmaları. Buna ek olarak çoğu arazi yatırımcısı müşterimiz yıllardan beri bizlerle bu işi yaptığı için geçmişte bu tip beklentilerin olduğu bakir bölgelere girdiklerinde projeler ilerlediğinde fiyatların ne kadar çok  arttığına şahit oldukları için ülke genelinde böyle fırsatlara çok ilgi gösteriyorlar. Yatırımcıların hem finansal piyasalarda hem de arazide en sevdiği şey ortada ciddi bir beklenti olması ve fiyatların bu beklentileri satın almamış derecede  düşük olması.Böyle lokasyon gördüler mi mutlaka 5 er 10 ar donüm alıp köşeye atıyorlar.Bizde son dönemde müşterilerimizin bu taleplerini karşılamak adına bölgede ekip bulundurarak hem uygun fiyatlı arazi geliştirme hemde tapu operasyonlarını yönetmek anlamında müşteriye kolaylıklar sunuyoruz.Müşterimizin oralara kadar gitmesine gerek kalmadan ,uygun yeri bulup,tapusunu yapıp müşterimize kargoluyoruz. Bu ve bunun gibi tüm arazi yatırımları için 0553 124 49 21 ‘den whats up mesajı ile bize ulaşabilirler.


Geri Dön