16 / 04 / 2024

Kütahya ulaşım çalışmalarına ilişkin 3 soru mecliste!

Kütahya ulaşım çalışmalarına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Emet, Tavşanlı, Domaniç ve Kütahya yol çalışmalarının ne zaman bitirileceği hakkında soru önergesi hazırladı..



Kütahya ulaşım çalışmalarına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Emet, Tavşanlı, Domaniç ve Kütahya yol çalışmalarının ne zaman bitirileceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kasap önergesindeki soruların Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Kasap önergesinde "Emet, Tavşanlı, Domaniç ve Kütahya yolunda her geçen gün kazalar yaşanmakta ve vatandaşlar mağdur olmaktadır. Uzun süredir yol yapım çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle bölgede ölümle sonuçlanan birçok kaza yaşanmaktadır. Emet, Tavşanlı yolunda en son yaşanan kazada maden yüklü tır şarampole uçmuş ve bir vatandaşımız yaralanmıştır." diyerek Kasap 3 soru sordu.

Kasap'ın soruları

1} Emet, Tavşanlı, Domaniç ve Kütahya yolunda, yol çalışmalarının başlamaması veya tamamlanamaması nedeniyle çok sayıda kaza yaşanmakta ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Bakanlık olarak ilgili yol çalışmalarına başlamayı düşünüyor musunuz?

2) Emet, Tavşanlı, Domaniç ve Kütahya yolunu ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz? Bölgede gerçekleştirilen bir çalışmanız var mıdır? Var ise ilgili çalışmalar hangi aşamadadır?

3) Kütahya ili ve ilçelerinde birçok yol kullanılamaz halde ve altyapı olarak eksik durumdadır. Bu yüzden çok sayıda ölümle sonuçlanan kazalar yaşanmakta ve vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmektedir. Bakanlık olarak Kütahya İli ve İlçelerine yönelik bir eylem planı uygulamayı düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön