26 / 04 / 2024

Kütahya'da 5 yıldızlı termal otel yapılacak!

Kütahya'da 5 yıldızlı termal otel yapılacak!

Kütahya Belediyesi, 50 derecelik termal suyu şehir merkezine getirdi. Kütahya'nın cazibe alanı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Saraçoğlu yatırımcıları davet etti.



Sağlık turizminin önde gelen illerinden olan Kütahya toplam 9 termal turizm merkezi ile sağlık turizmi imkânlarından yararlanmak isteyenlerin en önemli alternatifi arasında. Kalsiyum, sodyum bikarbonat ve sülfat içeren kaplıca suyunun, romatizma, nevralji, cilt ve deri hastalıkları, böbrek taşları, siyatik, kireçlenme ve sedef hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Ancak ilde yeterli tesisin olmaması Kütahya'nın bu alanda geri kalmasına neden oluyor. Bu eksikliği gidermek için düğmeye basan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu termal yatırımcılara Kütahya'ya yatırım yapmaları için her türlü kolaylığı sağlıyor. Kütahya Belediyesi Geven Mahallesi'nden eski kamyon garajına kadar yaklaşık 12 kilometre boyunda yalıtımlı hat döşeyerek sıcak suyu şehir merkezine getirdi. 



2012'de yapılan sondajla açılan kuyulardan birinin 585 metreden diğerinin 545 metreden termal su sağladığını belirten Başkan Saraçoğlu, "Kuyulardan biri 33 litre saniye diğeri 30 litre saniye su üretmektedir. Kuyulardaki su sıcaklığı 50 derecedir. Kuyulardan ruhsatlı olarak 25 litre saniye su çekilerek yatırımcılara verilecektir. Kuyulardan başlayarak yaklaşık 12 kilometre boyunca boru hattı döşenmiştir" dedi. 



5 YILDIZLI OTEL YAPILACAK 

Başkan Saraçoğlu şehir merkezine 5 yıldızlı otel yapımı için çalışmaların başladığını ifade ederek "Kütahya'mızın en önemli eksikliklerinden biri termal tesislerin olmadığını söyledi. 


Şehir merkezine 5 yıldızlı Termal Otel yapımının çalışmaları başladı. Amacımız kısa sürede otelin tamamlanmasıdır" ifadesini kullandı. Otel yapmak isteyen yatırımcıları Kütahya'ya davet eden Başkan Saraçoğlu Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Şehrin her bölgesine sıcak su götürüleceğini vurgulayan Başkan Saraçoğlu şunları söyledi: "Kütahya yatırım için cazibe merkezi oldu. Bizler yatırımcıların Kütahya'ya gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve her türlü desteği vermeye hazırız." 


 

Kütahyalılar sosyal belediyecilikle tanıştı 

KÜTAHYA Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu 1 yılda 20 sosyal projeyi hayata geçirmeyi başardı. O projelerden bazıları şöyle;


¦ Sosyal destek kartı, 

¦ Bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlara evde temizlik, tıraş vb. 

¦ Bayramlarda yoksullara destek ve toplu sünnet şölenleri. 

¦ Ramazan ayında mahalle iftarları düzenlenerek 25 binden fazla vatandaş ağırlandı. 

¦ Yeni bir kulüp yönetimi oluşturularak, Kiitahyaspor'a hak ettiği yerlere yükseltmek için destek sağlandı. 

¦ Spora ve sporcuya tam destek kapsamında 225 bin TL spor kulüplerine maddi yardım yapıldı. 

¦ Maddi durumunu beyan eden kişilere ücretsiz cenaze hizmetleri. 

¦ Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında bebek sahibi olan çiftlere altın hediyesi. 

¦ Yaklaşık 36 kilometre kanalizasyon hattı, yaklaşık 31 kilometre içme suyu hattı, 95 bin ton sıcak asfalt üretimi ve serimi yapıldı. 

¦ 53 kilometre yol sıcak asfalt kaplama, yaklaşık 362 bin metrekare kilit taşı döşendi. 

¦ Yaklaşık 60 bin metrekare yeşil alan olarak hizmete açıldı. 

¦ Kütahya'nın birçok noktasında ücretsiz kablosuz internet hizmeti. 

¦ Yeni akım projesi ile trafiğin rahatlatılması sağlandı. 

¦ Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi'nde açılan MS Hasta Eğitim Okulu'na ulaşım desteği. 

¦ Zafer Meydanı projesinin birinci etabı başladı, ihalesi yapıldı. 



Sabah Ek


Geri Dön