25 / 04 / 2024

Kütahya'da köy ormanları projesi için ağaç dikiliyor!

Kütahya'da köy ormanları projesi için ağaç dikiliyor!

Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl uygulamaya aldığı "köy ormanları" projesi kapsamında Kütahya'da 176 bin ceviz ve badem ağacı dikilecek. Dikilip bakımı yapıldıktan sonra köylülere kurayla dağıtımı yapılacak...




Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl uygulamaya aldığı "köy ormanları" projesi kapsamında Kütahya'da 176 bin ceviz ve badem ağacı dikilecek. Projeyle Kütahya'nın 12 ilçesine bağlı 80 köyde, 4 bin dekarlık bir alanda 176 bin ceviz ve badem ağacı dikilip bakımı yapıldıktan sonra köylülere kurayla dağıtımı yapılacak. 


Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Domaniç ilçesine bağlı Camlıca köyünde bin 200 ceviz fidanının dikimi için gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ecdadın çınar diktiği yerlere kendilerinin ceviz fidanı diktiklerini söyledi.


İl Genel Meclisi'nde önümüzdeki yılın bütçe çalışmalarının devam ettiğini ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne 600 bin lira bir bütçe ayrıldığını bildiren Yılmaz, şunları bildirdi: 


''Bu kaynak genellikle, meyvecilik, hayvancılık ve yem bitkilerinin desteklenmesi yönünde kullanılacak. Bütçe geçtikten sonra önümüzdeki yılın başında şahıs bazında dağıtımı yapılacak. Bunun dışında kendi şahsımızın iradesi ile kullanılabilen İl Genel Meclisi'nin ayırdığı yedek ödenekten de  300 bin lira yine çiftçi ve üreticilerimizi desteklemek için kullanacağız. İnsanlarımızın doğduğu yerde karnını doyurmasını istiyoruz. Bunun için de elimizden geldiği kadar destek vermeye, hem maddi hem de teknik imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz.''


Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit de Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl yeni bir uygulama başlattığını dile getirdi. 


Bu uygulamanın köylere gelir getirici fidan dikerek ''köy ormanları'' kurma olduğunu belirten Eryiğit, şöyle devam etti:


''Biz bu sene inşallah Kütahya'nın 12 ilçesinin 80 köyünde 4 bin dekarlık alanda, 176 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Buralara diktiğimiz fidanları, 3 yıl bakımları yapıldıktan sonra 'kura usulu' köylü vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu da köylü ve ormancılar arasında olan hasımlığı, hısımlığı dönüştürecek bir projedir.''


AA


Geri Dön