23 / 04 / 2024

Kuveyt Kralı'nın kız kardeşi Şehrizar Konakları'ndan ev aldı!

Kuveyt Kralı'nın kız kardeşi Şehrizar Konakları'ndan ev aldı!

Kuveyt'teki emlak fuarına 19 firma ile çıkarma yapan Türk firmalarına Ortadoğulular'ın ilgisi sürüyor. Kuveyt Kralı'nın kız kardeşi de Çalık Gayrimenkul'ün Şehrizar Konakları'ndan 9+1 dubleks daire satın aldı...



Kuveyt'teki emlak fuarına 19 firma ile çıkarma yapan Türk firmalarına Ortadoğulular'ın ilgisi sürüyor. Kuveyt Kralı'nın kız kardeşi de Çalık Gayrimenkul'ün Şehrizar Konakları'ndan 9+1 dubleks daire satın aldı. 


 BU yıl 13'üncüsü düzenlenen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı dün kapılarını açtı. Türkiye'nin onur ülke olduğu fuara Şehrizar Konakları, Metropol İstanbul ve Tarlabaşı 360 projeleriyle katılan Çalık Gayrimenkul Kuveyt Kraliyet Ailesi'nin de ilgisini çekti. Kralın kız kardeşi Sheikha Fariha Al-Ahmad Al- Jaber Al-Sabah, Çalık Gayrimenkul'ün Altunizade'deki Şehrizar Konakları projesinden 9+1 bahçe dubleks daire satın aldı. Yetkililer satış fiyatı konusunda bilgi vermezken, Şubat 2013'te satışa çıkan projede 626 metrekare büyüklüğündeki 9+1 bahçe dublekslere 9 milyon lira fiyat biçilmişti. 


10 gün sonra İstanbul'dayım Fuarda Türk inşaat şirketlerini ve projelerini tanıdığını, büyük ölçekli, kaliteli projeler yaptıklarım gördüğünü söyleyen Sheikha Fariha Al-Ahmad Al-Jaber-Al-Sabah "Türkiye'ye henüz gitmedim ancak projeyi çok beğendim. En büyük daire tipi olan 9+1 büyüklüğünde bir daire aldım. 


10 gün sonra İstanbul'a gelerek yasal prosedürleri tamamlayacağım. En çok tasarımı ve manzarası beni etkiledi" diye konuştu. Al-Sabah "Yeni yatırım planlarımız var. Kuveytliler Türkiye'de daha çok yatırım yapmalı. Kuveyt'te iş yapan Türkler'in sayısının artması için de elimizden geleni yapacağız" dedi. 


EGC, Ortadoğu'da satacak Çalık Gayrimenkul'ün konut projelerini başta Kuveyt olmak üzere tüm Ortadoğu'da pazarlamak amacıyla protokol imzalayan EGC Kuveyt Yönetim Kumlu Başkanı Homoud Rashed Al-Homoud Al-Sabah da şirket olarak ille kez bir Türk gayrimenkul şirketinin projelerinin pazarlamasını üstlendiklerini belirtti. 


19 Türk firması Kuveyt'te 


BU yıl 13'üncüsü düzenlenen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'na Türkiye, 'onur ülke' olarak katıldı. 18 Aralık'a kadar açık kalacak fuarda INREMA ve Dubai merkezli AYN Group aracılığıyla Türkiye'den de 19 firma projelerini tanıtıyor. Katılan firmalar ise şunlar: Emlak Konut GYO, Viatrans, GAP İnşaat, Sarp Group, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Tuğra Gayrimenkul, Kamışoğlu Goup, Bodrum Ege Evleri, Cathay, Özkar Özülke, İhlas-Kristal Evleri, Haliç Panorama, Yalova Park, Helis Yapı, Proje Beyaz, AKS Yapı, Keyshead ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu INREMA Cenel Koordinatörü Gökhan İlgar, şunları söyledi: İngiltere'den sonra Türkiye "Kişi başına milli gelirin 67 bin dolar olduğu ve dünya petrol rezervinin yüzde 10'na sahip Kuveyt'te yatırımcılar İngiltere'den sonra en çok Türkiye'den gayrimenkul alıyor. Fuarda Türk firmalarımn satış rekoru kıracaklarına inanıyoruz. 


Fuarı önümüzdeki yıl nisan-mayıs gibi tekrar düzenlemeyi düşünebiliriz." İstanbul'da ev almak prestij TÜRKİYE'NİN Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer, Kuveytliler'in Türkler'i çok sevdiklerini ve ortak iş yapmaya sıcak baktıklarını söyledi. Tamer "Kuveytliler'in yüzde 10 neredeyse her yıl Türkiye'ye geliyor ve Osmanlı'nın başkenti İstanbul'da ev sahibi olmayı prestij olarak görüyor. 350 bin dolar ve üstü konut yatırımı yapabilecek insanlar Türkiye'ye gidiyor" dedi. Ülkede 108 bin konut açığı olduğuna dikkat çeken Tamer, Kuveyt Hükümeti'nin bu açığı bir an önce çözmek istediğini söyledi. Tamer, Türk müteahhitleri Kuveyt'e davet etti. Büyükelçi Tamer, Kuveyt'te 3 milyar dolar yatırımla yeni havalimanı yapılmasının planlandığını söyledi. Tamer, havaalanı projesi için 18 şirketin müracaat ettiğini bunlardan üçünün Türk firması olduğunu belirtti. 


Fulya Erdem/ Star Gazetesi 



Geri Dön