16 / 04 / 2024

Kuveyt Türk'ten 400 milyonluk kira sertifikası ihracı rekoru!

Kuveyt Türk'ten 400 milyonluk kira sertifikası ihracı rekoru!

Kuveyt Türk, TL cinsinden tek seferde en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirerek Türkiye rekoru kırdı. Banka, 400 milyonluk kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.



Kuveyt Türk, 400 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.  Bugüne kadar TL cinsinden nitelikli yatırımcıya birçok kez kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ruşen Ahmet Albayrak, son gerçekleştirdikleri 106 gün vadeli 400 milyon TL’lik kira sertifikası ihracıyla Türkiye rekorunu yeniden kırdıklarını belirtti. 


Reel ekonominin sağlam bankası olarak kira sertifikaları gibi yatırım araçlarının geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına büyük önem verdiklerini belirten Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Albayrak, yatırımcıların kira getirisi üretebilen varlıklar üzerinde hak sahipliğini ifade eden kira sertifikalarının sahibine hem orta hem uzun vadede sabit getiri fırsatı sağladığını söyledi.


Albayrak, kira sertifikası ihracıyla ilgili şu şekilde açıklama yaptı; "Kuveyt Türk olarak bugüne kadar TL cinsinden nitelikli yatırımcıya birçok kez kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Son gerçekleştirdiğimiz 106 gün vadeli 400 milyon TL’lik kira sertifikası ihracıyla Türkiye rekorunu yeniden kırdık. Kira sertifikalarıyla toplanan fonlar reel ekonominin fonlanmasında kullanılacak. Yıllık brüt yüzde 12 kira getirisi olan ihracımız piyasa muadillerine göre düşük olmasına rağmen rekor bir taleple karşılaştı. Anaparayla birlikte 3 Ocak 2018’de kira sertifikası sahiplerine dağıtılacak. Kira sertifikalarına olan ilginin gün geçtikçe artması ve yatırımcıların bankamıza olan sarsılmaz güveni bizleri mutlu ediyor."


AA


Geri Dön