16 / 04 / 2024

Kira Sertifikası nedir

Kira Sertifikası nedir

Gayrimenkul Hukuk Avukatı Melih Esen, ''Kira vergisi'' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Melih Esen'in yazısı...

Halk Varlık Kiralama 200 milyon lira kira sertifikası sattı!

Halk Varlık Kiralama'nın yurt içinde nitelikli yatırımcıya yönelik 140 gün vadeli 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikalarının satış işlemleri tamamlandı...

Kira sertifikaları ekonomiye enerji katıyor!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, reel sektör firmalarının yatırımlarını artırmak amacıyla faydalandıkları sukuk/kira sertifikalarının ekonomiye enerji verdiğini söyledi. 

Bereket Varlık Kiralama 40 milyonluk kira sertifikası sattı!

Bereket Varlık Kiralama tarafından 40 milyon TL tutarındaki kira sertifikasının satış işlemi tamamladı...

TF Varlık Kiralama 90 milyonluk kira sertifikasının 2. getiri ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 90 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının 2. getiri ödemesi gerçekleştirildi...

Bereket Varlık Kiralama tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı!

Bereket Varlık Kiralama, kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı...

Kira sertifikaları yeni yatırımcılara fırsat sunabilir!

İŞ Portföy Hisse Senedi Portföy Yönetimi Portföy Yöneticisi Erman Yıldız, Ekonomist Dergisi’nde kira sertifikalarını yorumladı…

Vakıf Varlık Kiralama kira sertifikasının getiri ödemesi tamamlandı!

Vakıf Varlık Kiralama 230 milyon TL tutarlı kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamlandı. 

Kuveyt Türk'ten 400 milyonluk kira sertifikası ihracı rekoru!

Kuveyt Türk, TL cinsinden tek seferde en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirerek Türkiye rekoru kırdı. Banka, 400 milyonluk kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Ağustos'taki iç borçlanmanın 1,9 milyarı kira sertifikasından!

Hazine Müsteşarlığı'nın Temmuz-Eylül 2017 dönemine ilişkin iç borçlanma stratejileri açıklandı. Ağustostaki iç borçlanmanın 1,9 milyarı kira sertifikasından.

Hazine kira sertifikası ihraç edecek!

Yurt içi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla, yarın TL cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı yapılacak.

Hazine, 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yurt içi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla TL cinsi kira sertifikası ihracı gerçekleştirilecek.

Hazine'den 1.8 milyar liralık kira sertifikası!

Hazine Müsteşarlığı’ nın resmi internet sitesinde yayımlanan habere göre; Hazine Müsteşarlığı, 1,8 milyar liralık kira sertifikası ihraç etti.İhracın bankaların doğrudan satış yönetimiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Kira sertifikası nasıl çalışır?

7 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28670 sayılı, Kira Sertifikaları Tebliğinde yer alan hükümlere göre kira sertifikası nasıl çalışır? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...

Kira sertifikalarının ihracı!

Kira Sertifikaları Tebliği kapsamında yer alan "Kira sertifikalarının ihracı" ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.

TF Varlık Kiralama kira sertifikası getiri oranı ne kadar?

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikası nihai getiri oranı hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası başvurusuna onay!

TF Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'sine kadar artırılabilecek 150 milyon TL tutarındaki 81 gün vadeli kira sertifikası ihracına ilişkin başvurusu onaylandı.

Varlık Kiralama'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi!

KT Kira Serfikaları Varlık Kiralama A.Ş. 500 milyon tutarlı TRDKTVK51917 ISIN Kodlu Halka Arz Kira Sertifikası'nın 2. Kupon Ödemesine ilişkin bildirimini yayınladı. 

Varlık Kiralama'dan 200.1 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi!

Varlık Kiralama A.Ş. 200 milyon 100 bin tutarlı, TRDKTLM42012 ISIN kodlu kira sertifikasının 1.Kupon dönemine İlişkin 9 milyon 384 bin 890 TL'lik kar payı ödemesini yaptı.

Vakıf Katılım'dan 500 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 500 milyon TL tutarında, 126 gün vadeli, tahsisli satış yöntemiyle kira sertifikası ihracını yaptı. 

Ziraat Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracını tamamladı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. yurt içi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı...

Vakıf Varlık Kiralama 500 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 500 milyon TL tutarlı kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı.

KT Kira Sertifikaları kira sertifikası itfa ödemesi tamam!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikası itfa ve getiri ödeme işlemini tamamladı...

KT Kira Sertifikaları, kira sertifikası satışını tamamladı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. yurt içi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışını tamamladı...

Vakıf Varlık Kiralama 500 milyonluk kira sertifikası itfa ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 500 milyon TL tutarlı kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı. 

TF Varlık Kiralama 90 milyon TL'lik kira sertifikası satacak!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası ihracına ilişkin SPK onayı hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Finans'tan 130 milyon TL'lik kira sertifikası halka arzı!

Türkiye Finans, 20-21-22 Haziran'da talep toplaması yapılan 130 milyon liralık, 175 gün vadeli kira sertifikası halka arzını gerçekleştirdi

Kira Sertifikası nedir Haberi

Kira Sertifikası nedir

Kira sertifikaları, varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık ve haklardan yarar elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan sermaye piyasası araçları. Sukuk orta ya da uzun vadeli sabit ya da değişken getiri imkanı sağlayan ve faizsiz sermaye piyasası ürünü olup, likit bir finansal araç olarak ikincil piyasada işlem görüyor. Kira sertifikaları, faizin yasak olduğu İslam Finans Sisteminin önemli yapı taşları arasında.

Kira sertifikaları herhangi bir şekilde faize dayalı işlemleri içermediği ve kira geliri helal faaliyet sayıldığı için özellikle Ortadoğulu yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Sukuk, sözleşmeye dayalı gelirleri kapsamakta, bu nedenle de aynı faize dayalı sermaye piyasası araçları gibi tahmin edilebilir bir nakit akışı sağlıyor.

Kira sertifikaları Sermaye Piyasası Kanunu’nda “Kira sertifikaları, her türlü varlık veya...