25 / 04 / 2024

Kuzu Grup 2015'te Cezayir'de 5 bin konut inşa edecek!

Kuzu Grup 2015'te Cezayir'de 5 bin konut inşa edecek!

Yapılan yasal düzenlemeler sayesinde gayrimenkul sektörünün olumlu bir yılı geride bıraktığını söyleyen Özen Kuzu, sektörün 10 yıl boyunda yüksek performansını koruyacağını söyledi..



GAYRİMENKUL sektöründe yapıları düzenlemeler, kentsel dönüşüm konusundaki yeni adımlar ve konut alıcısının mağdur olmamasına yönelik geliştirilen maddelerin sektöre pozitif etke yaptığraıu söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türk inşaat ve konut sektörünün önümüzdeki yıl da ekonomik büyümeyi tetikleyen lokomotif sektörlerden biri olmaya devam edeceğini kaydetti. Kuzu "Geçtiğimiz 10 yıla bakacak olursak, sektörün önemli başarılar elde ettiğini çok net görebiliriz. Gerek istihdama, gerek ekonomiye olan katkısıyla Türkiye için vazgeçilmez bir dununda olan inşaat sektörü, önümüzdeki 10 yılı da yüksek performansla devam ettirecektir. Ülkemizde var olan deprem gerçeği ve bu gerçeğe bağlı başlayan kentsel dönüşüm projeleri, önümüzdeki yıl da sektör için bir güç niteliği taşıyacaktır. Bu bağlamda belediyeler ve özel sektör kuruluşları elini taşın altına koyarak sektöre katkı sağlamaya devam edecektir. Türkiye, gerek coğrafi konumu gerekse siyasi istikrarı sebebiyle yabancı yatırımcının da gözdesi haline gelmiştir. Yapılan düzenlemelerle satışların önünün iyice açılacağını ve iç-dış piyasada sektör olarak canlılığımızın korunacağını düşünüyorum. Kredi faizlerindeki düzenlemelerle konut alımına ilgi artacak ve yapılan kampanyalarla konut satışları başarılı bir grafik sergileyecektir. Aıtan gelir düzeyi ve alım gücü gibi etkenler, önümüzdeki sene de gayrimenkule olan ilgiyi yüksek tutacaktır" diye konuştu. 


YURT DIŞI PROJELERİ HAYATA GEÇECEK 

Projelere ilişkin bilgi veren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu şunları söyledi: "2015 yılında İstanbul'da inşaatı ve satışı devam eden 'SeaPearl Ataköy' projemizin yanı sıra gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yeni projeler hayata geçireceğiz. Avrupa Yakası'nın yükselen yıldızı Ataköy sahilinde yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirdiğimiz, 8 adet residence ve 1 adet otelden oluşan 'SeaPearl Ataköy' projemizde 1401 adet bağımsız bölüm, 17 adet ticari ünite ve otele ait 113 oda bulunacak. Başkent Ankara'nın en değerli bölgelerinde iki karma projenin inşaatına başlayacağız. Bunlardan ilki Oran'da eski maliye lojmanlarında konut ve alışveriş merkezinden oluşacakken; diğeri Yıldızevler'de konut, mağaza ve ticari ofislerden meydana gelecek. 


CEZAYİR'E 5 BİN KONUT YAPACAK 

Yıldızevler'deki karma projemizin yatırım tutan 215 milyon TL, Oran'daki karma projemizin yatırım tutarı ise 650 milyon TL olacak. Yeni projelerin lansmanlarını önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yapmayı planlanıyoruz. Türkiye dışında ise Cezayir'de 5 bin konutun inşaatına başlıyoruz, iran'da 20 bin konut tesliminden sonra ilaveten 35 bin konut teslimini de 2015 yılı sonunda yapmayı hedefliyoruz." 


Star Ek


Geri Dön