26 / 04 / 2024

Kuzu Grup faizi sıfırlayınca 300 konut sattı

Kuzu Grup faizi sıfırlayınca 300 konut sattı

Bahçeşehir'de Spradon markasıyla 5 proje gerçekleştiren Kuzu Grup, yeni başlattığı kampanyada 2 haftada 300 konut sattı



Bahçeşehir'de Spradon markasıyla 5 proje gerçekleştiren Kuzu Grup, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile anlaşarak yeni başlattığı kampanyada 2 haftada 300 konut sattı.
 
Kampanya kapsamında yüzde 5 peşinat ile 120 ay sıfır faizle taksit yaptıklarını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu, "1.045 konuttan oluşan projede toplam satışlar 650'le ulaştı. Mayıs sonuna kadar devam edecek kampanyada konutların tamamına yakınını bitirmeyi planlıyoruz. Bahçeşehir'in merkezinin değeri şimdi daha iyi anlaşılmaya başlandı. Esenyurt ve Ispartakule'nin gelişmesi Bahçeşehir'in gerçek değerini bulmasını sağladı" dedi.
 
Son kampanyada yaptıkları cironun 120 milyon TL'yi geçtiğini hatırlatan Kuzu satış ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık vereceklerini toplam 400 milyon TL değerindeki 800 konutluk stokların tamamını Haziran ayı sonuna kadar eriteceklerini kaydetti.
 
Halkalı'da inşa ettikleri Divan Residence projesinde de yüzde 5 peşinatla 60 aya kadar sıfır faizli konut sattıklarını söyleyen Gökçen Kuzu Haziran ayında yaşamın başlayacağı projede ellerinde kalan son 150 konutun satışlarını tamamlamayı planladıklarını açıkladı.
 
Mesele yapmak değil satmakmış
Türkiye'de inşaatta dünyanın son teknolojisinin kullanıldığını anlatan Gökçen Kuzu şunları söyledi: "Dünyaya açıldıkça fark ediyoruz ki ileri teknoloji kullanıyoruz. İyi işler yapıyoruz. Eskiden yapmak zordu. Şimdi satmak zor. Satmayı da öğrendik. Mesele yapmak değil, satmakmış... Bundan sonra grup olarak satış sonrası hizmetler ve ikinci el yönetimine ağırlık vereceğiz. Şimdiye kadar yaptığımız konutların sayısı 20 binden fazla. Önceliğimiz hep yapmak oldu. 60 yıllık geçmişimizde verdiğimiz sözlerin arkasında durmak, zamanında teslim yapmak bizim için çok önemliydi. Satmasak da yaptık. Projeleri zamanında teslim ettik... Bitirdik... Bundan sonra satarak yapacağız. 2010 yılının ikinci yarısından itibaren yeni stratejiler belirleyeceğiz. Yeni açılımlar yapacağız. İstanbul'da nitelikli konut projelerimizi sürdüreceğiz"

İran'da konut sayısı 120 bine çıktı
100 bin konutluk İran'ın başkenti Tahran'da dünyanın en büyük uydukentinin inşaatına başladık. Daha temel aşamasında bilgi birikimimizi ve deneyimimizi gören İran'ın TOKİ'si Meskenbank 20 bin konut daha verdi. Yapacağımız konut sayısı 120 bine çıktı. 5 yıl içinde İran'da 250 bin konutu yapıp teslim edeceğiz. Neredeyse tüm Tahran'ın yenilenmesi projesini tek başımıza gerçekleşirmiş olacağız. Suriye'de de önemli mesafe kat ettik. Libya'da da önemli işlere imza atmaya hazırlanıyoruz. Bahçeşehir'de ve Halkalı'da yaptığımız işlerden para kazanmadık. Ama bilgi birikimimizi geliştirdik.  TOKİ  ve Emlak Konut bizi beleşe çalıştırdı. Canları sağolsun. Spradonların önünde çektirdiğimiz hatıra fotoğraflarıyla tüm dünyada konut projelerinde aranılan isim haline geldik. Kazandığımız tecrübe ile dünyanın en büyük uydukentine imza atıyoruz. Para nasıl olsa kazanılıyormuş. Önemli olan işi öğrenmekmiş. 5 senede çok şey öğrenmişiz"
Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön