27 / 04 / 2024

KYK borcu silindi mi KYK borçları geri ödeme takvimini Erdoğan açıkladı! Twitter'da KYK borcu trend oldu

KYK borcu silindi mi KYK borçları geri ödeme takvimini Erdoğan açıkladı! Twitter'da KYK borcu trend oldu

KYK borçları silindi mi, KYK borcu geri ödeme takvimi açıklandı. Twitter'da gündeme gelen KYK borçlarının yüksek faizleri hükümet tarafından iptal edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borcu geri ödeme takvimini açıkladı. #TeşekkürlerKılıçdaroğlu hashtagi trend topic oldu.



Twitter'ın gücü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarının fazilerinin silindiğine yönelik açıklamalarından sonra bir kez daha ortaya çıktı. Üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz günlerde sosya medyada dile getirdği ve gündem olan KYK borçlarında son dakika gelişmesi yaşandı. Öğrenim dönemi boyunca üniversite öğrencilerinin devletten aldığı eğitim kredilerinin geri ödemesinin ÜFE'ye göre hesaplanmasıyla oluşan yüksek rakamlar öğrencilerin tepkilerine neden olmuştu. 

KYK borçlarının gündem olmasından sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilere seslenerek "Faizleri ödemeyin" çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu'nun çıkışı sonrası 15 Temmuz etkinliklerinde Saraçhane'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "faize karşı olan iktidarın kendileri olduğunu" dile getirip 18 Temmuz Pazartesi gereken açıklamayı yapacağız demişti.

KYK borcu silindi mi KYK borçları geri ödeme takvimini Erdoğan açıkladı! Twitter da KYK borcu trend oldu

Erdoğan, üniversite mezunlarının Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) aldıkları öğrenim kredisi borçlarını, faiz eklenmeden sadece ana parayla ödemesine karar verdiklerini açıkladı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından Twitter'da “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” etiketi trend topic listesinin 1 numarasına oturdu.  40 binden fazla sosyal medya kullanıcıcı #TeşekkürlerKılıçdaroğlu hashtagi altında yorum yaparak CHP liderine konuyu gündem getirip faizlerin iptal edilmesini sağladıkları için teşekkür etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön