25 / 04 / 2024

KYK’dan flaş açıklama! O görüntülere açıklık getirildi..

KYK’dan flaş açıklama! O görüntülere açıklık getirildi..

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden bir açıklama geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere ilişkin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ne dedi?



Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, İstanbul Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu'nda çekilmiş olan, çok sayıda yabancıların yurdun içinde ve bahçesinde bulunduğu çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Paylaşılan görüntülere ilişkin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden bir açıklama paylaşıldı.


Görüntülere ilişkin yapılan açıklamalarda yurtların, öğrencilerin kalmadığı günlerde ulusal ve uluslararası genç etkinlikleri adına katılımcılara  tahsis edildiği belirtildi.


Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır. Şahısların mülteci olduklarına ilişkin bilgiler tamamiyle dezenformasyondur" şeklinde not düşüldü.


Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı Basın Açıklaması ise şöyle:


‘’Kredi ve Yurt Genel Müdürlüğümüz, 81 ilimizde bulunan 775 öğrenci yurduyla, dünyanın devlet eliyle yürütülen en büyük ve en kapsamlı konaklama hizmetini sağlamaktadır.
Yurtlarımız, sahip olduğu altyapıyla sadece öğrencilerimize değil, pandemi, deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde vatandaşlarımızın tamamına, müdahale ekipleri personeline, belediyelere, güvenlik güçlerine hizmet vermektedir.
Bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğumuz 1 Eylül'e kadar devam edecek Seyahatsever Projesi ile bugün itibariyle 60.000 gencimiz yaz tatillerini kendi evleri olan yurtlarımızda geçirmiştir.
Aynı zamanda yurtlarımız, öğrencilerin konaklamadığı günlerde ulusal ve uluslararası genç etkinlikleri için katılımcılara ayrıca tahsis edilmektedir.
Bu kapsamda Maltepe Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, 40 farklı ülkeden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik Buluşması için 20 Ağustos 2022 tarihine kadar konaklama noktası olarak belirlenmiştir.
Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar ise yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır. Şahısların mülteci olduklarına ilişkin bilgiler tamamiyle dezenformasyondur.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.’’       
 


Geri Dön