29 / 03 / 2024

Lastik-İş Kocaeli Şube binası yıkıldı!

Lastik-İş Kocaeli Şube binası yıkıldı!

İstanbul depremi sonrasında zarar gören Lastik-İş Kocaeli Şube binasının mart ayında başlayan yıkım çalışmaları tamamlandı. Yıkılan binanın yerine 5 katlı, şube binası, sosyal tesis ve işçi çocuklarına etüt merkezi inşa edilecek.



İzmit Cedit Mahallesi Sıra Kavaklar Caddesi’nde Lastik-İş Sendikası Kocaeli şubesinin ardından İstanbul depremi sonrasında ağır hasar görmesiyle genel merkez, şubenin yıkılması için karar aldı. Mart ayından bu yana yıkım çalışmaları tamamlandı. Yıkılan binanın yerine sendika, yeni şubeyi içine alan, işçilerin çocuklarının etüt desteği alacağı aynı zamanda otoparkı ve kafeteryası olan bir bina yapacak.

5 KATLI OLACAK

Özgür Kocaeli'den Süriye Çatak Tek'in haberine göre; İstanbul’da meydana gelen 5,8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında sendika binasının kirişindeki kırık ciddi tehlikeye neden oldu. Sendikanın genel merkezi binayı tahliye etti ve yıkılmasına karar verdi. Mart ayından bu yana yıkım tamamen sona erdi. Sendika yıkımı gerçekleşen binanı yerine 5 katlı yeni ve çok fonksiyonlu bir bina inşa edilecek. Binanın alt katına otopark yapılması planlanıyor ve binanın giriş katı ve birinci katı kafeterya olacak.

KORONAVİRÜSE TAKILDI

Binanın iki katında Lastik-İş Sendikası üyesi işçilerin çocuklarının kullanılacağı etüt merkezi yapılacak. Ağırlıklı İngilizce ve Matematik dersi için yapılacak etüt merkezi, çok düşük bir ücretle öğrencilere destek verecek. Yıkımın hemen ardından yeni binayı yapmak için sendika, inşaat firmalarından teklif aldı. Ancak koronavirüs nedeniyle inşaatın ne zaman başlayacağına daha karar verilmedi.


Geri Dön