20 / 04 / 2024

Lego'nun ilk mağazası Bağdat Caddesi'ne açılıyor!

Lego'nun ilk mağazası Bağdat Caddesi'ne açılıyor!

Çocuk zeka gelişiminde en faydalı oyun sistematiğine sahip olduğu araştırmalarla da kanıtlanan Lego'nun Türkiye distribütörü Adore, Türkiye'nin ilk Lego mağazasını Bağdat Caddesi'ne açıyor



Mağazada çocuklara legolarla oynamaları için ücretsiz, geniş bir oyun alanı açılacak.

Çocuk zeka gelişiminde en faydalı oyun sistematiğine sahip olduğu araştırmalarla da kanıtlanan Lego'nun Türkiye distribütörü Adore, Türkiye'nin ilk Lego mağazasını Bağdat Caddesi'ne açıyor. Büyük bir oyun alanının bulunacağı iki katlı mağazada çocuklar alt katta diledikleri sürece ücretsiz lego parçalarıyla oyun oynarken üst katta ise mağazaya kurulan bilgisayar altyapısıyla da istedikleri kadar lego oyununu bilgisayardan oynama imkanına da kavuşacak.

SATIŞLARIN % 30'U LEGO'DAN

Mağaza için 300 bin dolarlık yatırım yaptıklarını dile getiren Adore'nin Yönetim Kurulu Başkanı Esin Yürür, toplam satışların yüzde 30'unu alan Lego'nun özellikle ebeveynler tarafından tercih edildiğini söyledi. Geçen yıl 200 bin parça Lego satışı yaptıklarını ve bu yıl Türkiye'nin üçüncü en büyük performansı gösteren ülke olduğunu dile getiren Yürür, bu başarıdan hareketle sadece Lego markalı ürünlerin satıldığı bir mağaza açmaya karar verdiklerini ve mağazayı haziran ayında açacaklarını ifade etti. Lego'nun yetişkin erkek müşteriler tarafından da tercih edildiğine dikkat çeken Yürür, "Yetişkin ürünleri yaklaşık bin 200 lira. 6 ayda 100 adetten fazla satış yaptık ki bu çok iyi bir rakam. Bu gurupta hep bir bekleme listesi var. Zaten Lego alanların neredeyse tamamı erkek" dedi.
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön