19 / 04 / 2024

Legrand yeniden şirket satın alacak!

Legrand yeniden şirket satın alacak!

Fransa merkezli Legrand Grup, 30 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteriyor. Legrand, Türkiye’deki fabrikalarına yaptığı 5.5 milyon euroluk yatırımını 1 ay önce tamamladı. Legrand’ın, bu yatırımdan sonra Türkiye’de yeniden şirket satın alma yoluna gitmesi bekleniyor...



30 yıldır Türkiye pazarında yer alan Fransa merkezli Legrand Grup, Türkiye’deki fabrikalarına yaptığı 5.5 milyon euroluk yatırımını 1 ay önce bitirdi.

Konuttan, fabrikalara, 3 havalimanından şehir hastanelerine kadar pek çok alanda temelde elektrik malzemeleri ve dijital altyapılar konusunda çözümler üreten Legrand Grup, 2018 yılında alınan yatırım kararıyla Ümraniye’de yer alan tesis yatırımlarını büyüterek 28 bin metrekarelik bir alana sahip yeni fabrika binası oluşturdu. Kendi ürünlerini kullanarak endüstri 4.0’a hazır fabrika yapan Legrand’ın, bu yatırımdan sonra Türkiye’de yeniden şirket satın alma yoluna gitmesi bekleniyor.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Legrand Grup Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Frederic Xerri, 30 yıldır yer aldıkları Türkiye pazarının inişler ve çıkışlar olsa da ortalamada hep yükselerek ilerlediğini ifade ederek, "Potansiyeline inandığımız için de her türlü fırsatı takip ediyoruz. Legrand grubu hep dengeli bir şekilde organik ve inorganik büyüdü. Türkiye pazarında da üç tane şirketi satın alarak inorganik büyüdü. Türkiye’de en son satın almamızı 2010 yılında yaptık. Yeni fabrika yatırımımız organik yatırımı destekleyen bir yatırım. Bundan sonra Türkiye’de hedeflerimiz arasında hem satın alma hem de organik büyüme yer alacak" şeklinde konuştu. 

Türkiye’ye üretim kaydıracak

Yeni fabrikalarıyla birlikte hem kapasite hem de kalite artışı sağladıklarını söyleyen Frederic Xerri, "Endüstri 4.0 çerçevesinde yapılandırdığımız üretim süreçleri ile sürdürülebilir kalite ve verimlilik elde edeceğimizi biliyoruz. Bu beklenen iş sonuçlarının da Legrand Türkiye’ye daha fazla iş imkanı getireceğini öngörüyoruz. Bunun yanında, Legrand Grup Global Türkiye’ye yeni üretim kaydırmayı planlıyor" diye konuştu.

2018 ‘de globalde yüzde 8.6 oranında büyüyen Legrand’ın aynı dönemde Türkiye’de yüzde 40 oranında büyüdüğünü belirten Frederic Xerri, "2019’da Türkiye’de yine çift haneli büyüdük" dedi.

Legrand Türkiye Ülke Müdürü Levent Ilgın ise, son iki yılda fabrika bazında Türkiye’de metrekarelerini üçe katladıklarını ifade ederek, "Makine parkımızı ise tamamen otomasyona geçirerek üretim kapasitemizi ikiye katladık" şeklinde konuştu.


Geri Dön