20 / 04 / 2024

Lens Yapı'dan Ataşehir'e yeni proje geliyor!

Lens Yapı'dan Ataşehir'e yeni proje geliyor!

Aydınoğlu Grup, Renium Yapı, Egal İnşaat ve Mah İnşaat’ın ortaklan Lens Yapı isimli bir şirket kurdular. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu, 3 milyar TL yatırım değerine sahip Lens İstanbul adlı iki konut projesine birden başladı. 



Para Dergisi, yazaralarından Okhan Şentürk şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mert Kutlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. İşte, o röportaj... 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mert Kutlu, gelecek için Kurtköy'ü kendilerine merkez seçtiklerini söyledi.. Pek görmeye alışık olmadığımız bir hikaye bu. Üç inşaat firmasının sahiplerinin oğulları ortak olup konut üretimine başladılar. Aydınoğlu Grup, Renium Yapı, Egal inşaat ve Mah İnşaat’m ortaklığıyla hayata geçirilen Lens Yapı’dan söz ediyoruz. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimam’na komşu olan toplam 66 dönüm büyüklüğündeki iki farklı arazi üzerinde toplam 3 milyar TL yatırım değerinde Lens İstanbul-1 ve 2 adında iki konut projesine başladı.

Firmanın kaptan köşkünde bir dönem kaptan pilotluk da yapan 29 yaşındaki Mert Kutlu oturuyor. Mah inşaat’m ikinci kuşak temsilcisi olan Kutlu, ABD'de Florida Institute of Technology'den uçak mühendisi olarak mezun olduktan sonra, ABD London School of Economics'te lisansüstü eğitimini tamamlamış. Türk Hava Yolları’nda beş yıl pilot olarak çalıştıktan sonra aile işi olan müteahhitliğe geri dönmüş. Lens Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mert Kutlu ile şirketin önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini konuştuk...

1-) Lens Yapı'yı kurma fikri nasıl ortaya çıktı?

Firmamız Aydınoğlu Grup, Mah inşaat, Egal inşaat ve Renium Yapı ortaklığıyla kuruldu. İlk projemizi Lens İstanbul adıyla Kurtköy’de gerçekleştiriyoruz. Büyük projeler için büyük konsorsiyumlarm kurulması gerekir. Türkiye’de ve dünyada bütün büyük inşaatlarda bu türden çoklu yapıları görebilirsiniz. Bizler de tecrübelerimizi aktarmak ve güçlü bir ortaklık kurmak üzere bir araya geldik. Ekonomik güç, tecrübe ve sinerji açısından önemli bir ortaklığa imza attık. Kurduğumuz güçlü yapı ile üreteceğimiz üreteceği projelerle tüketicinin kazanmasını istiyoruz.

2-) Diğer ortaklar hakkında da biraz bilgi verir misiniz?

Aydmoğlu Grup yaklaşık 25 yıldır Maltepe, Küçükyalı ve Kurtköy aksında konut projeleri geliştiren bir firma. Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin konut inşa ettiler. Ortadoğu Group bünyesindeki Egal İnşaat’m ise inşaat dışında enerji ve turizm yatırımları bulunuyor. Renium Yapı’nın asıl faaliyet alanı tekstil. Türkiye’nin önemli tekstilci firmalarından birinin inşaattaki oluşumu. Tekstil işlerinin büyük bir bölümünü ihracat oluşturuyor. Yönetim kurulu başkanlığını üstlendiğim Mah İnşaat ise daha çok taahhüt ve gıda sektöründe bulunuyor. 2000’in yılından beri havalimanından sosyal konut inşaatına kadar birçok projede yer aldı.

3-) Lens İstanbul-1 nasıl bir proje olacak?

33 bin metrekarelik bir arsada 200 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde yükselen, beş blokta 1162 dairenin bulunmasının yanı sıra 30 bin metrekare alana yayılan 85 adet ticari alanıyla dikkat çeken Lens İstanbul hem yaşam hem de alışveriş fırsatını bir arada sunuyor. Semt dükkanları, restoranları, kafeleri ve spor merkeziyle mahalle kültürünün yansıması olan Lens Çarşı’dan konut sahipleri zamandan kaybetmeden bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Kapalı AVM’lere hapsolmadan alışverişin tadını çıkarabilecekler. Tam 1.5 milyar TL’lik yatırım bedeliyle hayat bulan ve 2018 sonunda teslim edeceğimiz projemizin en büyük avantajı ise çarşının içerisinden çıkan metro durağı. Kadıköy ve Üsküdar metrosunu birbirine entegre eden Kurtköy metrosu sayesinde rahatlıkla Kadıköy’e hatta, Avrupa Yakası’na bile geçebilmek mümkün. Kurtköy Yenişehir bölgesinde Osmanlı Bulvarı hattında, Sabiha Gökçen Havalimanı’mn hemen karşısında, metro durağının tam üzerinde yer alan projemizde, yürüyüş parkuru, kreş, hobi bahçesi, sauna, üç katlı kapalı otopark, spa ve fitness salonu gibi spor ve sosyal yaşam alanları yer alıyor. Daire brüt metrekarelerinin 66.08 ila 359.47 arasında değiştiği Lens İstanbul’da herkesin cebine uygun ödeme planları hazırladık. Bu ödeme planlarından en etkili olan ise yüzde 10 indirime ek, yüzde 50 peşin yüzde 50 teslimde ödeme imkanı. Peşin alımlarda 1 +1 dairelerin fiyatları 307 bin TL’den başlıyor.

4-) Önümüzdeki döneme ilişkin hedefleriniz neler?

Şu anda yürüttüğümüz projedeki iki etabın inşaat alanının bir benzeri İstanbul’da yok. İstanbul Anadolu Yakası’nm en büyük markalı konut projesi. Önümüzdeki dönemde Ataşehir’de yeni bir projeye başlayacağız. Bu projemizle birlikte yaklaşık 1 milyon metrekarelik kapalı alanda inşaat projesi yürüten, sektörünün hem büyüklük hem de kapalı metrekare açısından en güçlü üç firmasından biri olacağız. Beş yıl boyunca Kurtköy bölgesinde iş yapmış olacağız. Firma olarak ulaşım akslarının yoğun olduğu bölgelerde projeler geliştireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

5-) Lens İstanbul-2 projesi nasıl olacak?

Lens İstanbul 2 projesi, birinci etabın karşısındaki 33 dönümlük bir alanda gerçekleştirilecek. Bu arsa 75 milyon dolara satın alındı. Buranın yatırım değeri de yine 1.5 milyar TL’yi bulacak. İkinci etapla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu ay içerisinde inşaat çalışmalarına başlayacağız. Projenin inşaat alanı 250 bin metrekare olacak. Beş bloktan oluşacak projede yaklaşık bin 100 konut yer alacak. Bu etapta daha büyük daireler yapacağız. Çünkü burası yatırımdan oturuma dönmeye başladı. İlk etapta 1+1 daireler yoğunluktaydı, ikinci etapta 2+1 konut tipinin sayısını artıracağız. 1 + 1’leri bir blokta sınırlayacağız. Ayrıca projede 50 bin metrekarelik bir çarşı da yer alacak. Burası da açık AVM şeklinde olacak. Konutları metrekaresi yaklaşık 4 bin 700 TL’den satışa çıkacağız. Projemizi 2020 yılında teslim edeceğiz.


Geri Dön