27 / 04 / 2024

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı!

Levent Büyükdere Caddesi'nde yapımı devam eden Levent Cami'de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cami'nin kaba inşaatının yüzde 75'i tamamlandı. 



Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, Levent'in Büyükdere Caddesi'nde inşa edilen, Levent Cami'de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; 18 dönümlük arazi üzerine inşa edilen caminin büyüklüğü 5 bin 744 metrekare olacak ve yapımı tamamlandığında 20 bin kişiye hizmet verecek. 

Kaba inşaatı yüzde 75 seviyesine ulaşan caminin son durumu havadan görüntülendi. Cami inşaatının 2022'de tamamlanması bekleniyor. 

HEDEF 2022

Camide yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren  Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Kaba inşaatımızın yüzde 75'lik bölümünü şükürler olsun tamamlamış bulunuyoruz. Şu anda ana kubbemizin iskelesi kuruluyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde de ana kubbemizi örtüp bitirdikten sonra kubbenin olduğu yere bayrak asacağız. Kaba inşaatla beraber şu anda çok hızlı bir şekilde de detay projeler, uygulama projeleri üzerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. İstanbul içinde ve İstanbul dışında onlarca atölye burası için imalat yapmakta. Hedefimiz, 2022 senesinin içerisinde projemizi bitirmek" şeklinde konuştu.

Levent Cami nin kaba inşaatının yüzde 75 i tamamlandı!

İHTİYAÇ PROJESİ

Yeni yapılan caminin bir ihtiyaç projesi olduğunu dile getiren n Külünk, "Burası Levent Büyükdere Caddesi. Yıldız Hamidiye Camisi'nden, Sarıyer Büyükdere'ye kadar ana arterde çok fazla ibadet edilecek mekân yok.Bu anlamda burasının ciddi anlamda hizmet göreceğine inanıyoruz. Projemiz; 18 bin 500 karelik bir arsa üzerinde, 12 bin 500 metrekare bir temel çalışmasıyla başladı. Şu ana kadar 7 bin metre büyüklüğündeki camimizi yapmakla meşgulüz" dedi.

TARİHİ YAPILARIN DEVAMI OLACAK

Hem dayanıklılığına hem de modernliğe önem verdiklerini söyleyen Ergin Külünk, "Bizden önce yapılan tarihi yapıların devamı olma niteliğinde olmasını düşündüğümüz bir klasik cami yapıyoruz burada. Dikkat ettiğimiz husus dayanıklılık. Betonarme yapıda da dayanıklılığı, ilk olarak statik projenizin sağlıklı olmasıyla temin edersiniz. İkinci olarak da dayanıklılığı, demir ve betonunuzu çok kaliteli ve standartlara uygu belki de bir tık ötesinde kullanarak sağlarsınız" 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ibadet alanı olarak kabul edilen Levent Camisi Mimar Mehmet Güner tarafından hazırlandı. Caminin ihalesini ise ASL İnşaat kazanmıştı. Caminin temeli ise 3 Temmuz 2020'de Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!


Geri Dön