19 / 04 / 2024

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.



İstanbul Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi inşa edilecek.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; 20 bin kişilik caminin temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla cuma günü gerçekleşecek. Projenin mimarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çok beğendiği Kahramanmaraş’ta bulunan Abdülhamit Han Camisi’nin mimarı Hacı Mehmet Güner oldu. Güner, yaptığı caminin çok beğenilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliği’ne atanarak İstanbul’a transfer edildi.

ÇAMLICA’DAN GÖRÜLECEK

Çamlıca cami inşaatının sorumluluğuna sahip Levent Camii Yaptırma Derneği Başkanı Ergin Külünk, caminin tamamen bağış yoluyla yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

“Yapım süresi 700 gün. Caminin oturum alanı 5 bin 744 metrekare. Yaklaşık bin araçlık 4 katlı otoparka sahip olacak. 4 minareli caminin, minare yükseklikleri 66 ve 77 metre. 66 rakamı ebced hesabına göre Allah ismini sembolize ederken, 7’den 77’ye bütün milleti kapsayan bir mana üstleniyor. Kubbe sistemi, 44 metre yükseklikte 23 metre çapında. Tıpkı Çamlıca Camii’nde olduğu gibi, Levent’te inşa edilecek cami de içinde konferans ve toplantı salonları gibi sosyal mekanları da barındıracak. Camide 41 adet kadın abdesthane ve 28 adet WC, erkekler içinse, 30 adet WC ile 87 adet abdesthane, 9 adet de asansör olacak. Depreme dayanıklı inşa edilecek caminin kapalı ve açık alanları, gerektiğinde deprem toplanma alanı olarak kullanılacak. Cami, Çamlıca Camisi’nden de görülebilecek.”

 


Geri Dön