29 / 03 / 2024

Levent Camisinin temeli bugün atılıyor!

Levent Camisinin temeli bugün atılıyor!

Levent Camisi'nin temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak...



Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Levent Cami ibadete açıldığında, Sarıyer Büyükdere'den Yıldız Hamidiye Camisi'ne kadar ana arterdeki tek büyük cami olacak.

İhale bedeli 159 milyon 738 bin TL olan cami, 5 bin 744 metrekare büyüklüğünde alanda konumlanacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kapalı ve açık alanlarıyla toplam 20 bin kişi kapasitesi bulunacak caminin klasik mimari özellikleri bulunuyor. Caminin inşasında, modern inşaat tekniklerinin tamamından yararlanılacak.

İstanbul için öngörülen deprem katsayısının üzerindeki bir değer göz önüne alınarak statik projeleri hazırlanan cami, olası depremde toplanma alanı şeklinde kullanılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATACAK

Levent Camisi'nin temel atma töreni bugün gerçekleştirilecek. Saat 14:00'te yapılacak olan temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

DERNEK BAŞKANI: BU BİR İHTİYAÇ

Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Arkamızda bir cami var, 100-150 kişilik küçük bir cami. O günün şartlarında yapılmış, o günün ihtiyaçlarına cevap vermiş. Ama bugün Sarıyer Büyükdere'den Yıldız Hamidiye Camisi'ne kadar olan ana arterde cami yok. Tabii ki tenkitler olmuştur, olacaktır. Pozitif tenkitlerin hepsini baş tacı ediyoruz. Negatif tenkitler olmuştur, onlara da durumu izah etmişizdir. Ne için yapılıyor? Bu bir ihtiyaç projesi. Çünkü cuma günü Büyükdere Caddesi'nde dolaşın. Caddenin sağında ve solundaki camilerde yoğunluğu göreceksiniz. Bu yüzden Levent Camisi, bir ihtiyaç projesi olarak planlandı ve yapılıyor."

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!


Geri Dön