25 / 04 / 2024

Levent Vadisi'ndeki cam tabanlı gözlem terası hizmete açıldı!

 Levent Vadisi'ndeki cam tabanlı gözlem terası hizmete açıldı!

Akçadağ ilçesinde 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya formasyonlarından oluşan Levent Vadisi'nde yapımı tamamlanan cam tabanlı gözlem terası hizmete açıldı




     Vali Ulvi Saran, vadide 240 metre yükseklikteki bir kayanın üzerinde yapımı tamamlanan terasta incelemelerde bulundu. Gözlem terasının hizmete girdiğini kaydeden Saran, yaklaşık 10 bin yıldır yaşamın var olduğu bilinen vadiyi bir cazibe merkezi yapmak için böyle bir tesis vücuda getirdiklerini söyledi. 

     Vadi için bundan sonra da bir jeopark yapılmasının planlandığını ifade eden Ulvi Saran, vadinin iki tarafındaki 25 mağarayı da güneş panelleri yerleştirerek aydınlattıklarını kaydetti. 

     ''Levent Vadisi görülmeye değer bir yer haline geldi'' diyen Saran, vadinin jeolojik formasyonuyla ilgili bilgilerin insanlara sunulmasını sağlayacak olan jeoparkın yapımından sonra buradaki çalışmaların tamamlanmış olacağını dile getirdi. 

     Vali Saran, şöyle konuştu: 

     ''Karabük'te de bir gözlem terası yapıldı. Ancak o sadece bir platform şeklinde. İnsanların içerisine girip kapalı bir mekanda dolaşabilecekleri bir yapı şeklinde değil. Bir de yüksekliği bu kadar değil. Bizimki vadi tabanından 240 metre yükseklikte. Sanıyorum o 90 metre civarında.'' 

     Malatya'ya gelen insanların uğrayabilecekleri, güzel vakit geçirecekleri bir alanı tesis etmiş olduklarını anlatan Saran, ''Burası bir işletme haline dönüşecek. Bir kira sözleşmesi ile uygun birisine verip hem bakımını sağlayacağız, hem gelen insanların hoşça vakit geçirmesine katkı sunacağız'' dedi. 

     Saran, 25 kilometre uzunluğundaki Levent Vadisi'nin yürüyüş ve kamp yapımı için de uygun bir olduğunu belirterek tümülüsler ve kaya mezarlarının bulunduğu vadide yamaç paraşütü, bungee jumping gibi sporlar da yapılabileceğini sözlerine ekledi. 

AA


Geri Dön