28 / 03 / 2024

Limak Kuveyt Uluslar arası Havalimanı'nın terminalinin inşaat ihalesini kazandı!

Limak Kuveyt Uluslar arası Havalimanı'nın terminalinin inşaat ihalesini kazandı!

Yapılan açıklamada, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.



Limak Kuveyt Uluslar arası Havalimanı'nın terminalinin inşaat ihalesini kazandı. Yapılan açıklamada, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar (4.78 milyar dolar) ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.  Açıklama ihale kurulu tarafından yapıldı.


İhaleyi kimin kazandığına dair nihai karar teklif Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı tarafından değerlendirildikten sonra açıklanacak.


İhaleye teklif veren şirketler arasında Çin kamu inşaat şirketi ve Dubai merkezli Arabtec bulunuyordu.


Terminal ilk etapta yıllık 12 milyon sonra 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak(Yapılacak eklemelerle 50 milyona kadar çıkacak).Bina 140 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Ortalama 39 metre yüksekliğinde olacak. Bina yeraltı ve yerüstü toplam 4 katlı olacak.


HEDEF 50 MİLYON YOLCU


Esnek şekilde yapılacak olan projede, önce yıllık 13 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor, sonra 25 milyon yolcuya, nihai olarak da Körfez bölgesinin yeni bölgesel geçiş noktası olarak yıllık 50 milyon yolcuya hizmet vermesi hedefleniyor. 


AA


Geri Dön