24 / 04 / 2024

Limak Thermal Boutique Hotel yeniden açıldı!

Limak Thermal Boutique Hotel yeniden açıldı!

Cumhuriyet döneminin en şaşaalı otellerinden sayılan YalovaTermal'deki 'Büyük Otel ve Gazino' restore edildi. Yeniden açılan Limak Thermal Boutique Hotel'in odaları saray gibi..  



Cumhuriyet döneminin en şaşaalı otellerinden sayılan YalovaTermal'deki 'Büyük Otel ve Gazino' restore edildi. Yeniden açılan Limak Thermal Boutique Hotel'in odaları saray gibi... Buranın şifalı sularında yıkanabilir, tertemiz havasını içinize çekip hafta sonu detoksu yapabilirsiniz...

Limak Thermal Boutique Hotel, Yalova'nın Termal ilçesinde bulunuyor. Çam ormanlan ve yoğun bitki örtüsüyle çevrili Termal ilçesi, Yalova'nın merkezinden 12 km uzaklıkta. Şehir merkezinden 20 dakika mesafede olan otelin çevresinde sık çınar ağaçlan var. Bu ağaçlar bir zamanlar şifa bulmak amaçlı 1929 yılında Yalova-Termal'e gelen Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle dikilmiş.

Fransız mimarlar tarafından yapılmış

Eski ismi Pythia olan 'Yalova Kaplıcalan' bir yer sarsıntısı neticesinde M.Ö. 2000 yılında meydana gelmiş. Eski Yunan, Roma, Bizans, Selçuk ve Osmanlı devrini yaşayan Yalova Kaplıcaları, Kral Constantinus, Kral Iustinianos, Sultan Orhan, Sultan Hamit ve Sultan Mecid tarafından muhtelif tarihlerde restore edilmiş. Iustinianos ile kansı Sophia, Constantinus'un annesi İmparatoriçe Helen, Theodora ve Sultan Mecid'in annesi burada tedavi görmüş ve şifa bulmuşlar. Osmanlı döneminde bölgeye Sultan Abdülhamit yatırım yapmış, hem kendisi hem de annesi Valide Sultan adına büyük han ve hamamlar yaptırmıştır. Thermal Boutique Otel ise 1907'de bu kapsamda 'Büyük Otel ve Gazino' adıyla Fransız mimarlar tarafından inşa edilmiş.

Atatürk yurt dışından gelen misafirlerini burada ağırlanmış

İlk olarak Fransızlar tarafından işletilen otel I. Dünya Savaşı sırasında kendi haline bırakılmış. Bölge Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929'da sık sık Yalova-Termal'e gelmesiyle tekrar canlanmış. Şifa bulmak amaçlı Termale gelen Mustafa Kemal bölgedeki kaplıca suyunun detaylı incelenmesi için su İtalya'daki bir laboratuvara yollatmış. 'Avrupa'nın en kaliteli suyu' yanıtı alınmasıyl Atatürk bu bölgeye daha fazla yatırım yapılmasını istemiş. Böylece, Büyük Otel ve Gazino 1936'da yine Fransız mimarlar tarafından restore edilmiş. Atatürk'ün Yalova'da o yıllarda, bugün ziyarete açık olan bir de köşkü varmış. Cumhuriyet döneminin ilk turizm yatıranlarından olan Büyük Otel ve Gazinoya Mustafa Kemal Atatürk ve Fevzi Çakmak zaman buldukça dinlenmek için geliyormuş. Atatürk yurt dışından gelen misafirlerini otelin restoran kısmında ve Cumhuriyet döneminde balo salonu olarak işletilen gazinosunda birçok kez ağırlamış.

Birçok devlet başkanı burada kalmış

Ayrıca otelde Atatürk'ün, asansörle çıkılan bir de odası varmış. Dönemin en lüks otellerinden olan bu yerde önemli devlet başkanlarının konakladığı anlatılıyor. 1980'li yıllardan sonra kaderine terk edilen otel zamanla çok eskimiş. Yeniden eski günlerine döndürülmek için Limak Holding iki yıl önce devreye girmiş.

20 milyon dolara restore edildi

Limak Holding, oteli 20 milyon dolarlık harcamayla orijinaline uygun olarak restore etmiş. Thermal Boutique Hotel her detay düşünülerek yenilenmiş. Restorasyonunda hattat ve kalemkarların bulunduğu 300 kişi çalışmış. Dördü süit 48 odadan oluşan otelin oda numaralan Atatürk'ün hayatıyla ilgili önemli bir tarihi temsil ediyor. Atatürk'ün doğum yıl 1881'le başlayan numaralar 1938'e kadar sürüyor. 1938 numaralı odanın son rakamı yaük halde kullanılarak sonsuzluk işaretine dönüştürülmüş. Bu işaret Atatürk'ün ölümsüzlüğünü simgeliyor.

Her odada termal jakuzi var

Oteldeki her odada termal suyun verildiği özel jakuziler var. Aynca açık alanda termal havuz ve spor merkezi bulunuyor. Spa merkezinde 100 metrekarelik bir termal havuz, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj merkezi yer alıyor. Otelde tatile gelenlerin yanı sıra iş toplantılan yapmaya gelenler de düşünülmüş. Thermal Boutique Hotel'de 'Atatürk' adında bir toplantı salonu var. Limak Thermal Boutique Hotel'deki Köşk Restaurant Türk mutfağının özel yemeklerini servis ederken, Köşk Brasserie ise öğleden sonralan Türk ve dünya lezzetlerinden birçok seçenek sunuyor. Aynca otelin içerisindeki Köşk Lounge ve Pythia Bar, aromalı kahveler, çaylar bir de zengin bar menüsü ile hizmet veriyor. Otelin Havuz Başı adlı bölümünde 260 kişiye kadar gala yemekleri ve düğün organizasyonlan düzenlenebiliyor. Türkiye'nin ilk termal butik oteli olan Limak Thermal Boutique Hotel'de hafta içi çift kişilik odada konaklamak 450 TL, tek kişi ise 400 TL. Hafta sonu çift kişilik oda fiyatı 600, tek kişilik oda fiyatı ise 500 TL. Yanm pansiyon hizmet veren otelde spa merkezindeki termal yüzme havuzlan, sauna, buhar odası ve hamamlar da fiyata dahil.
Posta 


Geri Dön