25 / 04 / 2024

Limak, Ufa otoyol inşaatına başlıyor!

Limak, Ufa otoyol inşaatına başlıyor!

Limak'ın Marashstroy ile beraber 2017’de imzaladığı, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde 33,5 milyar rubelik Ufa Otoyol İnşaatı Pazartesi günü başlıyor.



Limak'ın Marashstroy ile birlikte ilk anlaşmasını 2017 yılında imzaladığı, Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde 33.5 milyar rublelik otoyol inşaat projesi Pazartesi günü başlıyor . Ufa Doğu Çıkışı Otoyol İnşaatı ile ilgili bilgi aktaran Başkortistan Cumhuriyeti Başkanı Radiy Habirov, söz konusu yatırım 'Tarihin en büyük Başkort-Türk ortak projelerinden biri' diye belirtti. M5 ve M7 karayolları arasında, tüneller de içeren bir ulaşım projesi olan Ufa Doğu Çıkışı'nın inşaatını Limakmaraşavtodarogi aracılığıyla 33,5 milyar ruble bedel yatırımla yapılacak. Müteahhit şirkete 26 milyon dolar tutarında ön ödemesinin yapıldığını ve inşaatın başlayacağını dile getiren Habirov, gündemlerinde başka büyük projelerin de olduğunu ve Türk şirketleri ile görüşmelerin yapıldığını belirtti.

25 yıl süreyle işletmesini yapacak

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilecek proje, Başkurdistan Cumhuriyeti ile İmtiyaz Sahibi Bashkir Concession Company (BCC) arasındaki imtiyaz sözleşmesi kapsamında uygulanıyor. Limak, imtiyaz sahibi BCC şirketine Rus şirketi VTB Capital ile beraber ortak olarak 25 yıl süre ile  otoyol işletmesinde de aktif olacak. Yaklaşık 12.5 kilometrelik güzergâhta tünel, köprü, viyadük ve dolgu yol kesimleri yer alıyor. Projenin günde 22 bin 700 araç kapasitesine ulaşması bekleniyor. Projede 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 şerit bulunuyor.


Geri Dön