28 / 03 / 2024

Seyrantepe Stadı'nda inşaat yeniden başlıyor!

Seyrantepe Stadı'nda inşaat yeniden başlıyor!

TOKİ'den inşaatı teslim alan Varyap, taşeron firmalarla anlaşmalarını tamamladı, Seyrantepe Stadı'nda inşaat yeniden başlıyor



Hedef 2010-2011 sezonunda dokuzuncu hafta maçının, fikstüre göre içeride olacaksa, Seyrantepe Stadı'nda oynanmasını sağlamak olarak belirlendi. Varyap, her vince kamera da yerleştirecek ve fanatik Galatasaraylılar inşaatın son durumunu 24 saat izleyebilecek.

Eylül ayında TOKİ'nin hak ediş ödemek suretiyle yaptığı son ihalede Galatasaray Spor Kulübü için İstanbul-Ayazağa'da yaptırılacak olan 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Stadı ikmal işini 179 milyon 661.5 bin lira teklifle alan Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş - Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş İş Ortaklığı, inşaata ilk kazmayı önümüzdeki hafta vurmaya hazırlanıyor. Geçen hafta  TOKİ  ile sözleşmeyi imzaladıklarını açıklayan Varlıbaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Bu hafta hangi taşeron firmalarla çalışacağımızı karara bağlayıp haftaya inşaata başlıyoruz. Stadı 365 günde, hatta mümkün olursa daha erken bitireceğiz" dedi. Bundan yola çıkarak stadın Galatasaray'ın gelecek sezon oynayacağı 9. hafta maçına da ev sahipliği yapması bekleniyor.

Süleyman Varlıbaş, Ekim ayı bitmeden GS yöneticileri ve TOKİ yetkililerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ve projede geldikleri noktayı kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Vinçlere kameralar konacak 24 saat canlı yayın olacak

Varyap Varlıbaşlar Holding, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin daha önce Ali Sami Yen Stadı'na karşılık gelir paylaşımı yoluyla yaptırmak üzere 4 kez ihaleye çıkmasına rağmen, sonuca ulaşamamasıyla başlanan belirsizlik sürecine ve stadın zamanında bitirilemeyeceği yönünde ortaya atılan spekülasyonlara son noktayı koyacak yeni bir çalışmanın da hazırlığını yürütüyor. Stat projesinde bundan böyle şeffaflık ilkesine uygun hareket edeceklerini söyleyen Varyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, diğer konut projelerinde olduğu gibi Seyrantepe stadı projesi için de özel bir internet sitesi kurmayı planladıklarını açıkladı. İnşaata başlamalarını takiben 15 gün içinde bu siteyi kullanıma açacaklarını kaydeden Varlıbaş, "Projede inşaat başladıktan sonra vinçlerin üzerine kameralar yerleştirilecek. Böylece başta Galatasaray taraftarları olmak üzere projeyi merak eden herkes, inşaatın ilerleyişiyle ilgili tüm detayları bu siteden canlı olarak izleyebilecek" diye konuştu.
Vatan/Nihal Yuvacan

İlgili haber

Seyrantepe'nin mührü Varyap'ta

Seyrantepe'de Varyap'a yer teslimi yapıldı

Adnan Polat: 2010 Eylül'de Arena'dayız!


Geri Dön