25 / 04 / 2024

Limak ve Summa, Blaise Diagne Havalimanı'nı 8 ayda tamamladı!

Limak ve Summa, Blaise Diagne Havalimanı'nı 8 ayda tamamladı!

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.



Türk firmaların Senegal'de hayata geçirdiği Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 8 ayda tamamlanan havalimanı 3 milyon yolcu kapasitesine sahip. Havalimanı açılışına, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Gine-Bissau Devlet Başkanı Jose Mario Vaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Türk firmaların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 


Dakar'da 2008'den bu yana bitirelemeyen ancak Summa ve Limak'ın tamamladığı yeni havalimanı aynı zamanda Senegal'de bağımsızlıktan sonra faaliyete geçen ilk havalimanı olma özelliği taşıyor.


Şehre 40 kilometre mesafede hayata geçirilen yeni havalimanının Afrika'yı Avrupa'ya bağlayacak geçiş noktası olacağı tahmin ediliyor. Summa ve Limak, yaklaşık 730 milyon dolara inşa ettiği havalimanının 25 yıllık işletmesine de ortak oldu. Limak ile Summa, projeyi Nisan 2016'da devralarak inşaata Eylül 2016'da başlamıştı.


Geri Dön