26 / 04 / 2024

Bankaların 8 ayda kârları uçuşa geçti!

Bankaların 8 ayda kârları uçuşa geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankaların 8 aylık kârını açıkladı. İşte detaylar!



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) açıkladığı verilere göre bankalar Ocak-Ağustos döneminde kârını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 420 artırdı.

Bankacılık sektöründe yüksek kâr performansı Ağustos ayında da şaşırtmadan devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre bankacılık sektörünün yılın ilk 8 ayında 252,2 milyar lira kar elde ettiğini duyurdu. Sektör 2021 yılının aynı dönemde 48,5 milyar TL kar elde etmişti. BDDK verilerine göre takipteki brüt alacakların toplam nakdi olan kredilere oranı Ağustos itibarıyla yüzde 2,38 oldu. 2021 Ağustos ayında bu oran yüzde 3,67 olarak belirtildi.

Ağustos' ayında sermaye yeterliliği yüzde 19 olarak gerçekleşti. Aynı oran 2021 Ağustos ayında yüzde 17 gibi bir rakamlara ulaşmıştı. Çekirdek sermaye yeterliliği geçen sene Ağustos ayında yüzde 13 olurken bu yılın aynı döneminde yüzde 14 oldu. Toplam aktifler 12,7 trilyon TL, geçen yıl aynı dönem 6,8 trilyon TL oldu. Toplam krediler ise bu yılın Ağustos ayında 6,66 trilyon TL, geçen yıl aynı dönem 3,91 trilyon TL olduğu açıklandı.

Elektrikli otomobil kaç TL'ye şarj olur 2022?

Elektrik tüketim desteği nasıl alınır? Elektrik yardım desteği kimlere verilecek?

Mazot gübre desteği ne zaman, hangi gün ödenecek? 2022 Mazot gübre desteği ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön