18 / 04 / 2024

Loft daire nedir? Loft dairenin özellikleri nelerdir?

Loft daire nedir? Loft dairenin özellikleri nelerdir?

Loft daireler son zamanlarda yıldızı parlayan ve belirli kesimden insanların tercih ettiği daireler arasında yer alıyor. Üst segmente hitap eden loft dairelerin ortaya çıkışı ise oldukça ilginç bir nedene dayanıyor. İşte, loft dairenin özellikleri ve ortaya çıkış hikayesi…



Özellikle sanatçıların ve tasarımcıların tercih ettiği loft dairelerin popülaritesi günden güne artmaya devam ediyor. Bugün kullanılan pek çok daire tipinden tamamen farklı olan loft daireler genellikle eskiden depo veya fabrika olarak kullanılan alanlardan oluşuyor. Yüksek tavanlı ve geniş pencereleri ile dikkatleri üzerine çeken loft daireler hakkında mera edilenleri bir araya getirdik…

LOFT DAİRE NEDİR?

Loft daire, eskiden fabrika veya depo olarak kullanılan yapıların dönüştürülerek yeniden faaliyete geçirilen yaşam alanlarına verilen isimdir.

Loft daire nedir? Loft dairenin özellikleri nelerdir?

LOFT DAİRENİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Loft dairenin en belirgin özellikleri arsında yüksek tavanlı olmaları ve çok geniş olmaları sayılabilir. Son zamanlarda loft dairelere olan ilgilinin en büyük nedeni de bu dairelerin hatırı sayılır biçimde geniş alan sunmasıdır.

İç mekanlarda fazla oda ve duvar içermeyen loft dairelerin genellikle bir asma katları bulunur. Bu asma katlar da dairenin işlevselliğini artırmakla birlikte doğru dekorasyonla birlikte görsel açıdan güzellik sağlar.

Loft dairelerin bir diğer özelliği de genellikle çok geniş pencerelere sahip olmasıdır. Yine bu özellik de dekoratif anlamda daireye estetik katmakla birlikte güneş ışığından da maksimum fayda elde edilmesini sağlar.

Aynı zamanda loft daireler, sundukları geniş yaşam alanları nedeniyle ev ve iş hayatını aynı ortamda yürütmeyi mümkün kılar.

 


Geri Dön