25 / 04 / 2024

Home ofis daire özellikleri nelerdir?

Home ofis daire özellikleri nelerdir?

Bugün inşa edilen birçok gayrimenkul projesinde yerini alan home ofis nedir? Home ofis daire özellikleri nelerdir? Bir home ofiste neler olmalı? İşte home ofis özellikleri...



Home ofis daire özellikleri nelerdir?

Home ofis daireler, adından da anlaşıldığı üzere içerisinde hem ofis ortamının hem de ev ortamının yer aldığı daireler olarak tasarlanıyor.


Bu tarz dairelerde işi gereği serbest çalışanlar; gerçek bir ofis ortamında çalışmasına gerek olmayanlar yaşıyor. Bir diğer ifade ile home ofisi, serbest çalışanlar; evinde işini yürütebilen meslek gruplarına mensup kimseler tercih ediyor. Örneğin işi yalnızca internet üzerinden olan bir kimse, işini evinde ofis ortamı yaratarak yapabiliyor.


Home ofis satışlarındaki KDV oranı, normal ofislerin KDV oranından daha düşük oluyor: Normal ofislerin KDV oranı yüzde 18 iken; home ofislerin KDV oranı ise yüzde 1.


Home ofiste neler olmalı?

Home ofis tarzı dairelerde hem işin gerektirdiği malzeme ve mobilyalara yer veriliyor; hem de bir meskende olması gereken malzeme ve mobilyalara yer veriliyor. 


Örneğin home ofis tarzı dairelerde bilgisayar, telefon, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı, fotokopi ve faks makinesi gibi yapılacak işin gerektirdiği araç ve gereçlerin bulunması gerekiyor.


Bulunduğu projeye göre evin bir bölümü olabileceği gibi, tek odalı bir evin tamamı şeklinde de tasarlanabilen home ofislerde bir evde olması gereken; yatak odası, mutfak ve banyo gibi diğer odalar da home ofisin içinde yer alıyor. 



Home ofis ile ofis farkları nelerdir?


Geri Dön