25 / 04 / 2024

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

130 maddeden meydana gelen yeni Torba Tasarı ile 10 yılını doldurmuş lojmanlar satılabilecek. Peki, lojman satışları ne zaman başlayacak?



Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Tasarı kapsamında lojmanların satışına ilişkin hükümler bulunuyor. Tasarıda yer alan düzenlemeye göre, 10 yılını doldurmuş lojmanlar satılabilecek.

 

Ancak, savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılan lojmanlar satılamayacak.

 

Lojmanlar nasıl satılacak?


Kat mülkiyeti kurulan kamu konutları bağımsız bölümler halinde, üzerinde kat mülkiyeti kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak ihale yoluyla satılacak. İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak.

 

Oturduğu lojman bir başkasına satılanlar ise kendilerine yapılacak tebligat tarihi itibari ile iki ay içerisinde konutu tahliye edecek. Peki, lojman satışları ne zaman başlayacak?

 

Lojman satışları ne zaman?


Lojman satışları, yasadaki maddenin yürürlüğe girmesi ile başlayacak. Torba Tasarı'nın görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tamamlandıktan sonra TBMM'ye sunulacak. 

 

TBMM'nin onayının ardından ise Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulacak. Son onayın ardından kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 

 

Maddenin yürürlük tarihi yayım tarihinden farklı bir tarih ise, bu tarih de yine kanunda belirtilecek.


 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön