19 / 04 / 2024

Lokman Çağırıcı Bağcılar için geliştirdiği projelerini anlattı!

Lokman Çağırıcı Bağcılar için geliştirdiği projelerini anlattı!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi' nin bu ay ki konuğu Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı oldu. Başkan Lokman Çağırıcı, üniversite öğrencilerine Bağcılar'daki hızlı değişimi sinevizyon eşliğinde anlattı...



Başkan Çağırıcı özgün projelerini anlattı Rektör Prof. Dr. Yıldırım Sinevizyon eşliğinde konuşUçtıığ, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencilerinin katıldığı program, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'tun biyografisinin sunumuyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Başkan Çağırıcı, birçok programda sunum yaptığını ancak hiç bu kadar heyecanlanmadığını, çünkii çocukluğunun bu mahallede geçtiğini söyleyip, davet için teşekkür etti. 

masına başlayan Başkan Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın hızlı değişimdeki en önemli etkenin, yapılan tüm çalışmalarda halkın isteklerinin ön planda olmasından kaynaklandığını söyledi. 


Bağcılar'ın 1992 yılında ilçe olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, "O yıldan beri halkın ihtiyaçlarını tespit ederek çalışmalara başladık. Projelerimizi o yönde hazırladık. 


Belirlenen zamanlarda her mahallelerde halk meclisleri kurar, halkımızı dinleriz. Ayrıca her salı belediyede halk günümüz vardır. Kimin ne sıkıntısı varsa gelir anlatır ve çözüm üretilir. İlçemizin tüm kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruşlarının başkanları ve muhtarlarla periyodik olarak istişareler yapar, sorunları çözme noktasında çaba sarfederiz" diyerek kent konseyi uygulamasının da Bağcılar Belediyesi'nin çalışması sonucu kanunlaştığını söyledi. 


METRO DEĞER KATIYOR 


Bağcılar'ın her geçen zaman diliminde kıymetlendiğini belirten Başkan Lokman Çağırıcı, "Burada yaşayanlarımız metro konusunda çok şanslı. 

Şu anda 2 metro ve 1 tramvay hattımız var. Geçtiğimiz günlerde anlaşması yapıldı. 2017 yılında 4 metro hattı daha hizmete açılacak. Böylece 6 metro ve 1 tramvay hattı olan bir Bağcılar olacak. Bu hizmetler ilçemizin değerini kat kat artıyor" dedi. 


İMAR PLANIMIZDA SANAYİ ALANI YOK 


Akılı Belediyecilik uygulamasını en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Çağırıcı, "Belediye'ye gelmeden internet üzerinden her türlü hizmeti alabilirsiniz. 

Burada bir evrakın kaybolması mümkün değil. Hem zaman hem de kağıt tasarrufu ediyoruz. Evrağın imzasını bile internet üzerinden atıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 


Yurthaber


Geri Dön