28 / 03 / 2024

Lokman Çağırıcı Bağcılar projelerini açıkladı!

Lokman Çağırıcı Bağcılar projelerini açıkladı!

Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, ‘ustalık’ dediği üçüncü dönemine girmeyi hedefliyor. Çağırıcı bu hedefleri kamuoyuna açıkladı. Yeni Gençlik Merkezi’nden Şehir Kütüphanesi’ne kadar çok sayıda dev eseri anlatan Çağırıcı, “Projelerimizin yüzde 70’e yakını gençlere dönük” dedi.



Cumhur İttifakı’nın 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden aday gösterdiği Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, üçüncü dönemin projelerini  ‘Proje Tanıtım” toplantısında dile getirdi. Star'da yer alan habere göre; Çağırıcı, “Toplumun her kesimine yönelik hizmetlerimiz var ama projelerimizin yüzde 70’e yakını gençlere yönelik. Onlar hayal edecek, düşlerini tasarlayacak biz de hayata geçireceğiz” dedi.İşte Çağırıcı'nın projeleri;

1- 55 bin metrekarelik alana yapılan Bağcılar Meydanı tamamlandığında İstanbul’un en büyük meydanı olacak. Millet Kıraathanesi de inşa edilen meydanın etrafında bulunan evlerin siluetleri ve kat yükseklikleri aynı hizada korunacak. 

2- 150 bin metrekare alana içinde sosyal tesisler bulunan Millet Bahçesi yapılıyor. 

3- Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi yenileniyor. Güneşli Kültür Merkezi de ilçeye değer katacak. 

4- Bağcılar Meydan’a 5 katlı kütüphane yapılacak. 24 saat açık olacak kütüphanede tiyatro salonu da olacak. 

5- Yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaçlar için Yaşlı Bakım Merkezi açılıyor. Yaşlılar torunlarıyla birlikte ortak aktiviteler yapacak. 

6- Yakında hayata geçecek olan amfi tiyatroda sinema ve konferans salonu da olacak. 

7- Çocuk Kulübü Merkezi’nde çocukların yaş durumlarına göre yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanacak. 

8- 163 parkın bulunduğu Bağcılar’da aralarında Tema Bilim Parkı ve Kelebek Evi’nin de bulunduğu 14 park projesi daha hayata geçirilecek. 

9- İlçede 8 adet havuzumuz hizmet verirken 2 adet yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Ayrıca 22 mahallede 22 havuz kazandırılması hedefleniyor. 

10- 100 bin metrekare üzerine kurulacak Spor Parkı ve Stat projesinde tenis kortu ve motokros parkurları yer alacak. İçinde eskrim ile buz pisti olacak Uluslararası Okçuluk ve Buz Hokeyi Spor Kompleksi açılıyor. 

11- İstanbul’un raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçesi Bağcılar’da 4 metro hattının inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki dönemde planlar arasında ise 3 metro hattı daha yer alıyor. Ayrıca Kağıthane-Halkalı arasında planlanan ve Bağcılar’dan geçen tünel sayesinde ulaşım daha da kolaylaşacak. 

12- 11 otopark bulunan Bağcılar’da otopark 34’e, araç kapasitesi 10 bine çıkacak. 


Geri Dön