29 / 03 / 2024

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Son dakika haberine göre dün gece yarısından itibaren LPG'ye zam geldi. Brent petrolün geçtiğimiz Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi görmesine rağmen LPG'ye gelen zam mutfak tüpü fiyatlarını da etkiledi İşte son dakika zamlarının altında yatan nedenler...



Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) ülkede açıklanan enflasyon verilerine bakarak para politikasını daha da şahinleştireceği yönünde yaptığı açıklamaların sonuna ekonomide durgunluk yani resesyon bekleniyor. ABD'de makinaların çarklarının durabileceği beklentisi yüzünden petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi devam sürüyor. Brent petrol fiyatları, marttan beri en düşük seviyeyi gördü. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 97,25 dolara kadar düştü. 

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,3 ve yıllık yüzde 9,1 artarak beklentileri şaırtcı biçimde geride bıraktı. ABD Merkez Bankası Fed'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkılaştırıcı para politikalarında daha da şahinleşmesi beklenirken piyasalarda risk algısı iyice derine indi.

Ayrıca Çin'de yeni koronavirüs salgını dalgası karşısında ülkenin çeşitli şehirlerinde alınan tedbirler petrol talebini baskılayarak fiyatların iyice düşmesine neden oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön