19 / 04 / 2024

Lüks çadır projesiyle turizm canlanacak!

Lüks çadır projesiyle turizm canlanacak!

Türkiye’ de, ‘ ucuz tatilin adresi ’ olarak bilinen çadırlar, dünyada Glamping olarak zenginlere hizmet ediyor. Proje desteği alan çadırlarla doğal yaşam koruma altına alınacak....



Türkiye’de, ‘ucuz tatilin adresi’ olarak bilinen çadırlar, dünyada Glamping olarak zenginlere hizmet ediyor. Proje desteği alan çadırlarla doğal yaşam koruma altına alınacak.



Ucuz tatilin vazgeçilmezi çadırlar yurtdışında yanmaz, su geçirmez kumaş ve ahşap zeminden oluşturularak, içerisi saray, villa ya da lüks otel odalar gibi döşeniyor. Hâl böyle olunca çadırda günlük konaklamanın bedeli 300 dolardan başlıyor, 6 bin dolara kadar çıkıyor. AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dünyanın birçok yerinde olduğu gibi üst gelir grubuna hitap eden lüks çadır turizminin yürütülebileceğini söyledim. Böylelikle makilik alanların turizme kazandırılıp kullanılarak, daha korunaklı hale geleceğini aktardım. Sayın Başbakanımız da bizimle hemfikir olduğunu belirterek, rapor hazırlamamı istedi" dedi. 


EKONOMİ, TURİZM CANLANIR 


Bulundukları ülkelerde ekonomiye milyonlarca dolar kazandıran "Glamping" turizminin Türkiye’de de uygulanıp, yaygınlaştırılması amacıyla Başbakan Erdoğan’ın isteği doğrultusunda proje hazırlandığı belirtildi. AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Doğan Tugay, "Birçok ülkede örnekleri bulunan bu lüks çadırların yaygınlaşması halinde, dünyaca ünlü ve zengin insanlar ülkemize gelerek, ekonomimizin yanı sıra tanıtımımıza da katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Özellikle Muğla ve Antalya’da bu turizm çeşidine uygun alanlar bulunuyor” diye konuştu. 


JOLİE VE PİTT BİLE BÖYLE TATİL YAPIYOR!


Dünyaca ünlü sinema oyuncuları Angelina Jolie-Brad Pitt çiftinin de sık sık tercih ettiği lüks çadır turizminin Türkiye’ye önemli kazançlar sağlayacağını belirten Tugay, “Daha çok Hindistan ve Çin’de üretilen, bu çadırlar, macera ve doğa tutkunu zengin ve ünlüleri ülkemize çekecek. Angelina Jolie-Brad Pitt çiftinin, Uzakdoğu'da bu tür çadırlarda tatil yapmak için geceliğine 6 bin dolar ödediği dünya medyasında  birçok kez haber olmuştu" diye konuştu.



Ender TÜRKKAN/ Akşam Gazetesi 


Geri Dön