25 / 04 / 2024

Lüks konutun zamana ihtiyacı var!

Lüks konutun zamana ihtiyacı var!

Başkent Ankara’daki konut satışları 2018 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi Genel Müdürü Barış Barçak yaptığı açıklamada, "Bu hareketin şimdilik daha çok düşük segment konut projelerinde satış işlemleriyle sonuçlandığını görüyoruz" diye konuştu.



Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı konut satış rakamlarına göre, Türkiye'de konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,1 oranında arttı ve 110 bin 538 oldu.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, konut satışlara bakıldığına İstanbul'un ardından en fazla konut satılan başkent Ankara'da satışlar gayrimenkulde yavaşlamanın hissedildiği iki sene öncesine dönmesi de dikkat çekti.

Geçen senenin Ağustos ayında Ankara'da 9 bin 291 konut satılırken, bu oran 2019 yılının Ağustos ayında yüzde 15.2 artışla 10 bin 707 oldu. Başkent Ankara'daki konut satışı Aralık 2018 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Akfen Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. (Akfen GPYŞ) Genel Müdürü Barış Barçak, kredi faiz oranlarının son dönemde geri gelmesiyle birlikte satış ofislerinde son iki yıldır görülmeyen hareketin başladığını belirtti. Bu hareketin şimdilik daha çok düşük segment konut projelerinde satış işlemleriyle sonuçlandığını belirtenBarçak, “Lüks segmentte alımların artması için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu görünüyor” şeklinde konuştu.

 

2019 Ağustos'ta 110 bin 538 konut satıldı!


Geri Dön