20 / 04 / 2024

Lunacoin'de büyük çöküş! Bin dolar olacak diye bekleyerek servet yatıranlar evini arabasını kaybetti

Lunacoin'de büyük çöküş! Bin dolar olacak diye bekleyerek servet yatıranlar evini arabasını kaybetti

Bitcoin dahil kripto para piyasasının değeri 1,2 trilyon doların altına düştü. Dünyada yaşanan ekonomik gerilimler djital para piyasalarını çok kötü vurdu. Dijital paralar içinde en çok değer kaybı yaşayan coin ise Terra'nın Luna'sı oldu. Ev araba satıp alanlar iflas bayrağını çekti.



Bitcoin, yüzde 6 düşüşle 27 bin doların altına inerek Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesine gerilerken, LUNA, birkaç gün içinde yaklaşık 25 milyar dolar değer yitirdi. Yatırımcılar, yüksek enflasyonun yarattığı elverişsiz ortam nedeniyle riskli varlıklardan kaçarken, kripto para piyasasındaki kan kaybı devam ediyor.

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankası Fed'in sıkılaşma politikaları nedeniyle hızla geriliyor. Ancak Terra'nın kripto parası LUNA'nın düşüşü piyasa açısından çok trajik oldu.

Yüksek enflasyon ile elverişsiz ortam ve Terra'nın "sabit coin"i olan UST ve LUNA'nın çöküşü kripto para piyasasında güveni daha kırılgan hale getirdi. Kripto para birimlerindeki düşüş ABD'de enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin ardından hız kazandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön