19 / 04 / 2024

Lütfi Elvan: Sadece kara ulaşımına 100 milyar TL harcadık!

Lütfi Elvan: Sadece kara ulaşımına 100 milyar TL harcadık!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karayolları 64. Bölge Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, “Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur” dedi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur” dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karayolları 64. Bölge Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, kalkınmanın ve gelişmenin en önemli dinamiklerinden bir tanesinin karayolları olduğunu belirterek, “Karayolu taşımacılığı veya sadece karayolu da erişebilirliğin önemli parçalarından biridir. 2002 yılı öncesine baktığımızda ulaşım alt yapısı itibari ile hem karayolu hem denizyolu, demiryolu, havayolu itibari ile bırakın gelişmiş ülke standartlarında olmayı, birçoğu gelişmekte olan ülke standartları altındaydı. Ancak son 12 yılda özellikle ulaştırma sektörüne yapılan çok ciddi yatırımlar ile Türkiye birçok alanda gelişmiş ülke standartlarına ulaşmıştır. Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur. Bu çok önemli bir meblağdır ve bugün karayolu standartlarında gerçekten gelişmiş ülke standartlarına yaklaşmış bir Türkiye vardır” diye konuştu.


Yapılacak karayolu yatırımlarının Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Bakan Elvan, karayolu ulaşımında konforun, rahatlığın önemine vurgu yaptı. Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında karayolunun önemini belirten Elvan şöyle devam etti:


“Karayolu alanında yapılacak yatırımlar, hem rekabet gücümüzün artmasını hem maliyetlerin daha da aşağı çekilmesinde, özellikle taşımacılık maliyetlerini kastediyorum önemli bir etken olacaktır. Projeleri değerlendirirken mikro ölçekli bakmanın ötesinde makro ölçekte bakabilme anlayışına sahip olmaları lazım.”


Bakan Elvan, “Bizim için en öncelikli proje makul bir ödenekle 2014 yılında bitirilecek olan projeler, yatırım programında yer alan projeler en öncelikli projelerdir. Makul bir ödenekle 2014 yılında bitireceksek bu projeleri derhal bitirmeliyiz. İkinci önceliğimiz ise ihalesi yapılmış olan ve makul bir ödenekle 2015 yılında bitirebileceğimiz projeler” ifadesini kullandı.


2886 sayılı yasa çerçevesinde yürütülen işlere yönelik de konuşan Bakan Elvan, “Bir an evvel 2886 yasa çerçevesi içerisinde yürütülen projeleri bitirmek. 1990 yılında başlamış bir proje halen devam ediyor. Yok böyle bir şey, ben keşif atışlarına izin vermeyeceğim çok net söyleyeyim, bitireceksiniz. Yani 2886 çerçevesinde yürütülen projeleri artık bitireceksiniz ve yeni İhale Kanunu’na göre artık ihaleye çıkacaksınız” şeklinde konuştu. 



Akşam


Geri Dön