27 / 04 / 2024

karayolu yatırımı maliyeti

karayolu yatırımı maliyeti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karayolları 64. Bölge Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, “Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur” dedi...

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

Cevahir Şirketler Grubu'ndan Makedonya'ya 200 milyon dolarlık yatırım!

Cevahir Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yeni bir gayrimenkul yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Cevahir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Eser Cevahir, "Sun City isimli projemizin maliyeti 125 ile 200 milyon dolar arasında olacak” diyor.

Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un maliyeti merak ediliyor. Kanal İstanbul için üç farklı yatırım maliyeti mi var?

Karayolu yatırımları 2020'de azalacak mı?

2020’de, karayolları yatırımı için ayrılan bütçe kısılacak. Karayolları’na, 2019 başında 7 milyar 736 milyon TL yatırım ödeneği ayrıldı. Bu tutarın, 2020 yılında gerilemesi ve 7.6 milyar TL düzeyine kadar çekilmesi bekleniyor...

İşsizlik korkusu insanları gayrimenkul yatırımından uzak tutuyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "Gerek paranın yüksek maliyeti, gerek fiyatlar, gerekse işsizlik korkusu insanları gayrimenkul yatırımı gibi yatırımlardan, ihtiyaç duysalar dahi uzak tutuyor" dedi...

Salihli OSB'ye 15 firmadan 400 milyon TL'lik yatırım!

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 15 firmanın Organize Sanayi Bölgesi'nde 2. etapta bin 355 dönüm sanayi parseli için resmi başvuru yaptığını söyledi. OSB'de yapılacak ekonomik yatırımın maliyeti ise 400 milyon lira olacak.

Doğu ve Güneydoğu'da ulaşıma 8.3 milyar TL'lik yatırım!

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi kapsamında, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 4 bin 800 kilometre karayolu projesi tamamlanacak, bunlar arasında 28 tünel ve 2 köprü de yer alacak.

Konya Ereğli'nin yollarına 4,5 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli İlçesi’nin 8 mahallesini birbirine bağlayan 44 kilometrelik grup yolunun 19 kilometresinde asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı, kalan 25 kilometrede çalışmalar devam ediyor. Yolun yatırım maliyeti 4,5 milyon lira.

Kamu yatırımlarında ulaşıma ayrılan yatırım tutarı yüzde 37 arttı!

Kamunun ulaştırma sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 37 artış gösterdi. Ulaştırma sektöründe bu yıl uygulanacak projelere yaklaşık 20 milyar liralık kaynak ayrıldı. Yatırım programında karayolu ilk sırada yer aldı.

Akra Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akra Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Muslu tarafından 500 bin TL sermaye ile 15 Mart'ta Tuzla, Aydıntepe Mahallesi, E-5 Karayolu Üzeri'nde kuruldu.

Manisa Belediyesi'nden 708 toplu konut yatırımı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, kendi kaynaklarıyla merkez Şehzadeler ilçesi, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde, yatırım maliyeti 100 milyon lira olan 708 toplu konut yapacağı bildirildi.

Gübretaş'tan 500 milyon dolarlık yatırım atağı!

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, "Fosfatlı gübrede uluslararası bir yatırım düşünüyoruz. Fizibilite çalışması devam eden bu yatırımların maliyeti 350 ila 500 milyon dolar arasında olacak" dedi.

karayolu yatırımı maliyeti Haberi

karayolu yatırımı maliyeti


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur” dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karayolları 64. Bölge Müdürleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, kalkınmanın ve gelişmenin en önemli dinamiklerinden bir tanesinin karayolları olduğunu belirterek, “Karayolu taşımacılığı veya sadece karayolu da erişebilirliğin önemli parçalarından biridir. 2002 yılı öncesine baktığımızda ulaşım alt yapısı itibari ile hem karayolu hem denizyolu, demiryolu, havayolu itibari ile bırakın gelişmiş ülke standartlarında olmayı, birçoğu gelişmekte olan ülke standartları altındaydı. Ancak son 12 yılda özellikle ulaştırma sektörüne yapılan çok ciddi yatırımlar ile Türkiye birçok alanda gelişmiş ülke standartlarına ulaşmıştır. Son 12 yılda sadece kara ulaştırmasına harcamış olduğumuz meblağ 100 milyar TL’yi bulmuştur. Bu çok...