29 / 03 / 2024

Lütfi Kırdar Kartal EAH 2017'de açılacak!

Lütfi Kırdar Kartal EAH 2017'de açılacak!

456 milyon 500 bin liralık yatırımla hayata geçirilen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2017'de açılacak. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor.



456 milyon 500 bin liralık yatırımla hayata geçirilen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2017'de açılacak.


İstanbul'un en büyük hastanelerinden biri olan Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 


İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden inşa edilen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatak kapasitesi 920'den 1.200'e çıkacak. Ancak henüz yatak kapasitesi kesinleşmedi. 


Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer alacak tüm odalar Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odasına uygun bir biçimde tasarlandı. Odaların içinde tuvalet, banyo, televizyon, telefon, refakatçi koltuğu ve yemek masasının yanı sıra 2 hasta yatağı yer alıyor. 


Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni düzenlemeyle hasta odalarının yarısı tek yarısı ise çift kişilik kullanılacak. Hem tek hem de çift kişilik odalar 35 metrekare olarak tasarlandı. Acil durumlarda tek kişilik odalar çift kişilik de kullanılacak.


DEPREM SONRASI KESİNTİSİZ HİZMET


Yeni hastanede olası bir deprem sonrasında kesintisiz servis verilecek sismik yalıtımlı olarak düzenlendi. Binanın zeminle bağlantısının koparılması için yapıların temellerine yerleştirilen izolatörler vasıtasıyla depremlerin neden olduğu kuvvetli hareketlerin yapılar üzerine getirdiği ek yükler etkilerini azaltıyor. 


Depremden Bağımsız Bina teknolojisi olarak adlandırılan bu sistem Japonya başta olmak üzere deprem tehlikesi ile karşı karşıya gelen birçok ülkede yıllardır başarı ile uygulanıyor. 


Hastanede kapalı yer altı otoparkları planlanmak suretiyle geniş yeşil alanlar bırakılacak, bu alanlar aynı zamanda afet ve acil durumlarda toplanma merkezi işlevi de görecek. İki aşamada yapılacak yeni hastane, mevcut hastanenin işleyişini kesintiye uğratmadan inşa edilecek. 


Enerji tasarruf sistemiyle donatılacak hastane, tri-jenerasyon merkezi ile kendi elektriğinin önemli bir kısmını doğalgazdan üretebilecek. Açığa çıkan ısı enerjisi ile de hastanenin ısıtılması ve soğutulması sağlanarak işletme maliyetleri asgari düzeyde tutulacak.


456 MİLYON 500 BİN TL'LİK YATIRIMLA


280 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede yoğun bakım yatak sayısı 66’dan 120’ye çıkarılacak. Yenilenen hastanede acil durumlarda ihtiyaçlara cevap veren 4500 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak.


456 milyon 500 bin liralik yatırımla hayata geçirilen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplam ameliyathane sayısı 22'den 40'a çıkacak. Hastane tamamlandığında yıllık 60 bin yatan ve 2 milyon 500 bin ayakta hastaya hizmet verilecek. 


5 yıldızlı otel konforunda tasarlanan Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binası Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikası'na aday öncü bir kamu hastanesi olarak tasarlandı. Hastane 2017  yılının ağustos ayında hizmet vermeye başlayacak.


Habertürk


Geri Dön